Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Square Enix har utannonserat sitt Avengers-spel som visas på E3
Det har länge tisslats och tasslats om ett Avengers-spel från Square Enix på årets E3, men inget har blivit bekräftat från utvecklarna själva. I fredags blev det dock ändring på det. Via en tweet från spelets numera officiella Twitter-konto fick vi veta att spelet kommer närvara vid mässan i allra högsta grad och att det fått det officiella namnet Marvel’s Avengers. Square Enix presskonferens äger rum den 11:e juni och den okristliga tidpunkten 03:00. Ni kan lita på att åtminstone en av oss sitter uppe och följer detta tillsammans med er.

Death Stranding får ny trailer och lanseringsdatum
Som vi har väntat på mer detaljer gällande Hideo Kojimas nya spel. Och nu har vi äntligen fått en trailer och till och med ett releasedatum! Dessutom snålade inte Kojima med speltiden på trailern som ligger på nästan nio minuter. Nu vet vi lite mer gällande själva spelandet också, eftersom det visas gameplay i trailern. 8 november är lanseringsdatumet för det Playstation 4-exklusiva Death Stranding.

CHEFREDAKTÖREN SKRIVER OM DEATH STRANDING: Bokstavliga och bildliga broar i Death Stranding

Xbox Game Pass kommer till Windows 10
Äntligen, PC-spelare – nu kommer superuppskattade Xbox Game Pass till Windows 10 (även känt som Netflix a la TV-spel). Exakt när det kommer vet vi inte än, men Xbox har lovat att vi kommer få veta mer under Microsofts E3-presskonferens. Den här versionen av Xbox Game Pass ska även ha designats speciellt för PC-spelare och utvecklare. Exakt vad det innebär vet vi förhoppningsvis inom kort.

Skaparna av Divinity: Original Sin hintar om ett Baldurs Gate 3
Larian Studios, som ligger bakom bland annat Divinity: Original Sin, viskade nyligen om ett nytt projekt på studions egen hemsida, och fans av Baldurs Gate är tämligen säkra på att det är en tredje installationen det handlar om. Något mer än så vet vi inte i dagsläget, men mer information borde definitivt bubbla upp till ytan inom en snar framtid.

LÄS MER: Veckans spelmelodi: Assassin’s Creed II – Ezio’s Family

Rockbandet Iron Maiden stämmer 3D Realms för varumärkesintrång.
En av veckans mer konstiga nyheter är att en av mina personliga husgudar stämmer 3D Realms för spelet Ion Maiden. Nå, namnet är uppenbarligen väldigt likt och förmodligen taget från bandet. Men Iron Maiden påstår även att Ion Maidens huvudkaraktär Shelly Harrison är baserad på bandets basist. Inte nog med det; tydligen ska dödskalle-ikonen i spelet vara stulen från Iron Maidens maskot Eddie. Enligt Gameindustry.biz stäms utvecklarna på hela 2 miljoner dollar

Årets Call of Duty har utannonserats
Nej, jag har inte länkat till fel trailer. 2019-års Call of Duty heter Modern Warfare. Inte mer, inte mindre. Det ska tydligen handla om en reboot och mer fokus på berättandet och att visa krigets verkliga sidor. Samma karaktärer, även de som dött senare i serien återfinns högst levande i trailern. Spelet släpps den 25 oktober i år och vi räknar med att få se mer under E3.

Playstation höjer priset för Plus-prenumeration
Nu i veckan började Playstation Sverige skicka ut mejl om att priset för Playstation Plus höjs. De skriver i mejlet att anledningen till höjningen är det rådande marknadsläget här i Sverige. Ett helår med tjänsten kommer numera kosta 620 kronor, tre månader kommer kosta 260 och en enskild månad kommer kosta 95 kr.

Det verkar kunna bli ett nytt Darksiders på E3
Via en lista på E3:s officiella hemsida kan vi se att det eventuellt visas upp ett nytt Darksiders under årets E3. Det var inte länge sedan vi fick det senaste spelet i serien, men detta sägs ta Darksiders-följetongen i en ny riktning. Vad det innebär vet vi inte ännu. Men, som med så många andra nyheter denna vecka – kan vi förvänta oss att få veta mer under de enda dagarna under året som är bättre än julen. Detta skriver Eurogamer.

MISSA INTE ANDREAS SISTA DEL AV INFÖR E3: Inför E3 2019: Nintendo

Månadens Playstation Plus- och Xbox Live-spel är avslöjade
Detta är faktiskt en liten julafton i sig. Gratis spel en gång i månaden finns det väl ingen som tycker illa om? Denna månad är det dessutom ganska imponerande spel vi får ta del av enligt undertecknad.

Xbox: NHL 19, Rival of Aethers, Portal och Earth Defence Force 2017
PlaystationSonic Mania och Borderlands: The Handsome Collection

The Elder Scrolls Online: Elsweyr – 4 juni
Nästa expansion i Elder Scrolls Online tar oss till khajiiternas hemland – Elsweyr. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Warhammer: Chaosbane – 4 juni
Warhammer är tillbaka med ännu en installation, denna gång Chaosbane. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Trover Saves the Universe – 4 juni
Rick & Morty-skaparens nya äventyr kommer till ännu en plattform. Släpps nu till PC.

Veckans gapskratt
Vi vet alla hur det är. Vi är själva hemma, drar på favoritspelet och lever oss in. Lite för mycket vissa gånger, som här till exempel. Där en polispatrull rycktes ut till en lägenhet efter att en orolig granne ringt om ett befarat lägenhetsbråk. Resten får ni läsa själva i tweeten nedan.

Veckans önsketänkare
Det är många som önskar och hoppas inför E3. Vissa är realistiska, och andra en smula orealistiska. En som definitivt hör till önsketänkarna är Greg Miller. Läs nedan.

Veckans satir
Tydligen ska användare av Nintendos onlinetjänst behöva ringa Reggie Films-Aimé en gång i veckan för att… kolla läget? Givetvis ligger det ingen som helst sanning i påståendet, men visst vore det fantastiskt coolt? Coolt för oss men en mardröm för Reggie. Är detta hans straff för att han lämnade Nintendo?

MISSA INTE VÅRA RECENSIONER: Blood & Truth

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!