Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

EA skrotar Star Wars-spel för att fokusera på mindre titlar
När Viceral Games med Amy Henning vid rodret stängdes ner under hösten 2017 avbröts även det linjära Star Wars-spel studion arbetade med. EA Vancouver tog då över en del av spelets tillgångar som omvandlades till ett nytt Star Wars-projekt i en mer öppen värld. Nu meddelar Jason Schreier vid Kotaku att utvecklingen har avbrutits även där. Schreier avslöjar även att projektet avbröts med anledning av att spelet låg allt för långt in i framtiden och att EA behövde en titel inom en något närmre framtid. Det ska dock fortfarande röra sig om något i Star Wars-världen men med en planerad lansering under sent 2020.

Verizon tjuvtestar sitt Netflix för spel
Telekommunikationsföretaget Verizon håller just nu på att testköra sin nya streamingtjänst för spel, detta skriver The Verge. Tjänsten, som de kallar för ”Verizon Gaming”, finns redan tillgänglig via streamingkonsolen Nvidia Shield. Enligt samma källa finns även planer på att lansera tjänsten till Android. Testare rapporterar bland annat om en hel del lagg samt avsaknaden av sparfunktion i de tillgängliga spelen, vilket visar hur tidigt i utvecklingen tjänsten faktiskt är. Vad tror du om streaming för spel? Är det framtiden eller bara en fluga?

MER OM STREAMING: Varför Netflix skulle kunna vara nästa stora speljätte

Rocket League får riktig cross-play
Det populära bil-fotbollsspelet Rocket League har tidigare tillåtit cross-play mellan Xbox One, Nintendo Switch och PC. Nu kommer även Playstation 4-spelare få vara med och leka. Detta skriver Kotaku som meddelar att Rocket League numera ingår i det så kallade ”Playstation Cross-Play Beta program”. Rocket League blir därmed det andra spelet i ordningen som tillåter fullfjädrad cross-play efter Fortnite.

Uncharted-filmen får ännu en ny regissör
Vi kan tycka olika huruvida filmer som baserar sig på kända spel är en bra idé eller ej. Oavsett vad så produceras filmerna, även om produktionen inte alltid går felfritt. Filmen som ska basera sig på Nathan Drakes äventyrliga upptåg har länge varit i startgroparna och verkar bli kvar där ett tag till. Detta rapporterar Eurogamer som skriver att projektet fått sig ännu en ny regissör. Det är Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) som tar över rodret efter Shawn Levy (Stranger Things). Det är oklart när produktionen av filmen kommer starta med tanke på det hektiska schemat för stjärnan Tom Holland som planeras spela en ung version av Nathan Drake. Produktionen tros dock starta innan årets slut.

LÄS VÅRA LISTOR: Andreas favoritspel från 2018

Löjligt våldsamt Mortal Kombat 11 visades upp
Under veckan visade NetherRealm upp sitt ultravåldsamma fightingspel Mortal Kombat 11 i all sin glans. I en livesändning som höll låda in på småtimmarna i fredags bjöds vi på allt från nya karaktärer till överdrivet blodigt gameplay. Du kan se sändningen i sin helhet här.

IO Interactive öppnar ny studio i Malmö
IO Interactive (mest kända för Hitman-serien) meddelade under veckan att man öppnat en ny studio här i Sverige. Studion har redan öppnat upp dörrarna mitt i Malmö med fullt fungerande lokaler och arbetslag. IOI Malmö kommer arbeta med nytt innehåll till Hitman-serien såväl som helt nya projekt. Detta meddelar IO Interactive och verkställande direktör Hakan Abrak via företagets hemsida.

Smite – 24 januari
Bli en del av gudarnas slagfält med en otrolig kraft vid dina fingertoppar. Släpps nu till Nintendo Switch.

Pikuniku – 24 januari
Ett konstigt men lekfullt pusseläventyr. Släpps till Nintendo Switch och PC.

Resident Evil 2 – 25 januari
Ett av 90-talets mest älskade spel får sig ett rejält ansiktslyft. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Veckans reaktion
Visst kommer vi ihåg hur hänförda vi blev när vi blev utsatta för några av våra första spelminnen? Mitt exempel på detta är när Mario hoppade genom tavlor i Super Mario 64, men jag är övertygad om att flera av er har tidigare minnen än så. Men tänk er om fjolårets kritikerrosade God of War utgjort ett av dessa minnen.

https://twitter.com/adlersadies/status/1086358369777135616

Veckans meme
Jag är egentligen inte så förtjust i uttalandet ”ni som förstår, ni förstår”, men just här passar det faktiskt ganska bra. Jag brukar ha ett ganska selektivt fokus när jag blir beskjuten i Fallout-spelen. Därför är smidiga terminaler som avaktiverar de flesta hoten i rummet det sista jag hittar i samband med en eldstrid. Jag verkar inte heller vara ensam om detta. Någon mer som känner igen sig?

https://www.facebook.com/182802858541236/posts/1193600164128162/

Veckans modd
Att kunna spela stora rollspel (som inte redan tillhör kategorin MMORPG) tillsammans med andra är ofta en stor önskan hos många. Vi är trots allt många som har ganska roligt i exempelvis Fallout 76 trots spelets problematiska lansering. Nu verkar vi dessutom vara nära att få uppleva Skyrim på detta vis. Detta via modden Skyrim Together som nu inlett en stängd beta. Är du nyfiken på hur detta ser ut kan du se utvecklarna själva spela modifikationen i klippet nedan.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM: Vi sparkar liv i Instagram

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!