Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Fortnite avslöjar Among Us-doftande spelläge
Senaste gången Fortnite bestämde sig för att skamlöst kopiera en populär speltrend gick det minst sagt vägen, därför är det kanske inte så konstigt att de gjort ännu ett försök att tjuvkika på spelkompisarnas läxpapper. I det nyligen avslöjade Fortnite Impostors spelar du som antingen agenter eller bedragare. Agenternas mål är att slutföra diverse uppgifter medan bedragarnas uppdrag är att sabotera samt eliminera så många agenter de kan utan att bli upptäckta. Om en av agenterna har en aning om vem eller vilka som är bedragare kan de kalla till ett möte där samtliga deltagare får rösta på den de finner mest misstänksam. Det hela är givetvis en bokstavlig plagiering av succén Among Us, något som fick flera av spelets utvecklare att uttrycka sitt missnöje på Twitter. Vidare poängterar utvecklarna InnerSloths delgrundare Marcus Bromander att de aldrig patenterade mekanikerna i Among Us men önskar samtidigt att Epic hade ansträngt sig mer för att sätta sin egen prägel på spelläget.

Ännu en version av Skyrim släpps lagom till spelets tioårsdag
Vill vi inte ha fler versioner av det monsterpopulära The Elder Scrolls V: Skyrim måste vi sluta köpa dem. Detta har varit Bethesdas egna ord och uppenbarligen har vi ännu inte lyckats motstå nya upplagor av Skyrims snöiga berg, för till hösten släpps det ännu en variant. Med namnet Anniversary Edition ämnar den här versionen av Skyrim att fira spelets tioårsjubileum, något som avslöjades under årets QuakeCon. Förutom ett gäng visuella uppgraderingar kommer den nya versionen inkludera mängder med innehåll från spelets Creation Club (Bethesda-godkända moddar som säljs via en inbyggd butik) såväl som ett helt nytt fiske-minispel. Skyrim: Anniversary Edition släpps till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC den 11 november i år.

Ett nytt Saints Row ser ut att avslöjas under Gamescom
Det har gått åtta år sedan det senaste spelet i Saints Row-serien såg dagens ljus, och snart verkar det vara dags igen. Nyheten kommer från Geoff Keighley som taggar igång inför nästa veckas Gamescom-show med ett minst sagt avslöjande Twitter-inlägg. Noterbart här är ordet ”rebooting” som syns i bilden nedan vilket antyder att vi bör vänta oss en omstart av den färgsprakande spelserien. Vi lär definitivt få veta mer under kommande vecka. Årets Gamescom Opening Night Live äger rum på onsdag klockan 20:00.

LÄS RECENSIONEN: Saints Row: The Third Remastered

Halo Infinite-kampanjen släpps utan co-op
Vi vet fortfarande inte exakt när årets stora Xbox-titel Halo Infinite planeras släppas, men i veckan fick vi åtminstone veta ett par andra detaljer om spelets lansering. Det är nämligen så att Infinite kommer släppas utan två omfattande och eftertraktade spellägen. Först har vi Forge, ett verktyg som låter spelare redigera och spara spelkartor för skräddarsydda omgångar, som inte kommer finnas med i spelet från dag ett utan beräknas vara redo ungefär ett halvår efter spelets lansering. Inte heller kommer nya Halo kunna erbjuda co-op i spelets kampanj förrän cirka tre månader efter lansering. Informationen kommer via en uppdatering från utvecklarna 343 Industries som du ser i sin helhet här nedan.

NHL 22 glider över till Frostbite i oktober
Sedan några år tillbaka har den populära FIFA-serien använt sig av Frostbite-motorn i sina senaste upplagor och till hösten börjar även NHL-spelen nyttja den omtalade spelmotorn. Nyheten kom i samband med avslöjandet av NHL 22 med den mustaschprydde Auston Matthews på omslaget. Implementeringen av Frostbite i NHL kommer troligtvis inte innebära mycket mer än en högre grafisk kvalité även om vi såklart hoppas på förstörbara målnät och exploderande sarger. Det här är också första gången NHL-serien släpps i en ordentlig next gen-version även om vi i nuläget inte vet exakt vad det innebär. NHL 22 släpps den 15 oktober.

Det bästa från veckans Pokémon Presents
Vi visste att veckan skulle bjuda på ett gäng Pokémon-relaterade nyheter, och under onsdagen var det dags. Till att börja med fick mobilversionen av MOBA-spelet Pokémon Unite ett lanseringsdatum i form av den 22 september. Vidare har Pokémon Go fått besök från Galar-regionen som en del av spelets sommar-event. När det gäller de mer traditionella Pokémon-spelen fick vi en färsk titt på Brilliant Diamond och Shining Pearl som båda släpps den 19 november till Nintendo Switch. Behöver du dessutom en ny Switch Lite-konsol med läcker Pokémon-design släpps just en sådan den 5 november. Slutligen fick vi äntligen se mer från det omfattande Pokémon Legends Arceus som släpps den 28 januari nästa år. Du ser hela programmet via länken här nedan.

Call of Duty: Vanguard har avslöjats
Nästa spel i Call of Duty-serien har avslöjats med den slagkraftiga undertiteln Vanguard. På förhand ryktades det om att årets upplaga återigen skulle använda andra världskriget som skådeplats, något som nu visat sig vara korrekt. I Vanguard kommer spelarna få bevittna specialstyrkornas uppkomst genom att spela som fyra olika och specialutrustade huvudkaraktärer. I anslutning till spelets kampanj kommer vi även bjudas på en multiplayer-del med hela 20 kartor vid lansering såväl som ett gediget zombie-läge. Men även fast utvecklingen av Vanguard i huvudsak leds av Sledgehammer Games är det självaste Treyarch Studios som ligger bakom årets zombie-skjutande. Call of Duty: Vanguard släpps den 5 november.

Veckans anekdot
Det är alltid trevligt att läsa berättelser från diverse spelutvecklare, men när berättelsen behandlar det berömda Skyrim-introt blir åtminstone jag extra uppmärksam. Veckans tråd-rekommendation hittar ni därför här nedan.

Veckans huvudvärk
I takt med att fler och fler karaktärer träder in i Fortnite-bubblan får även fler och fler personer chansen att upptäcka dessa nya ansikten. Det här innebär ju också att fler och fler bildar uppfattningen att dessa karaktärer endast existerar i det populära onlinespelet. Tänk vilken chock de kommer få när de inser att Master Chief, Aloy, Kratos och många fler faktiskt återfinns i andra spel. Nu är givetvis Tamoors inlägg nedan ett skämt, men jag är rätt säker på att det finns unga människor därute som slänger ur sig sådana här grejer helt utan humoristiska undertoner.

Veckans omslag
Japanska omslag är knappast något ovanligt med tanke på landets rika speltradition, men trots TV-spelens populäritet i Japan har aldrig Microsoft och Xbox riktigt lyckats slå igenom på den marknaden. Därför känns det lite extra coolt att få se den första Xbox-konsolens stora flaggskepp i japansk skrud.

LÄS MER: Kärleken, jag och Halo

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.

Checkpoint!