Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 34.

I Expect You To Die 2: The Spy and The Liar

Aliens: Fireteam Elite

Lanseringsdatum: 24 augusti
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 400 kronor

En samarbetsinriktad överlevnadsskjutare som tar plats i det ikoniska Alien-universumet. I en berättelse som utspelar sig hela 23 år efter filmtrilogin måste du använda dig av kraftfulla vapen och futuristisk utrustning för att slå tillbaka alien-hotet i läckra och realistiska miljöer.

Hoa

Lanseringsdatum: 24 augusti
Format: 
Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 150 kronor

Ett otroligt vackert plattformspel med kluriga pussel, handgjorda miljöer och en överlag mysig och avkopplande atmosfär. Spela som huvudkaraktären Hoa och utforska den magiska naturen och lär känna varelserna som bor där.

I Expect You To Die 2: The Spy and The Liar

Lanseringsdatum: 24 augusti
Format: 
Playstation VR, Oculus Rift, Oculus Quest, Steam
Ungefärligt pris: 250 kronor

Arbetsgivaren som inte räknar med din överlevnad har kallat in dig för ett nytt uppdrag. Spelet är uppföljaren till det kritikerrosade I Expect You To Die och precis som sin föregångare skickas du här på minst sagt livsfarliga utflykter i den virtuella verkligheten.

King’s Bounty II

Lanseringsdatum: 24 augusti
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 500-600 kronor

Den efterlängtade uppföljaren i en av de mest ikoniska spelserierna i den turordningsbaserade rollspelsgenren. Med en ny berättelse, nya allierade och nya fiender är det dags att göra ditt yttersta för att ena det splittrade kungariket.

Psychonauts 2

Lanseringsdatum: 25 augusti
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 600 kronor

Ta rollen som Raz och dyk ner i och utforska andras sinnen i denna efterlängtade uppföljare. Psychonauts 2 utannonserades för första gången redan 2015 och sex år senare är det äntligen dags.

Baldo: The Guardian Owls

Lanseringsdatum: 27 augusti
Format: 
Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Apple Arcade, PC
Ungefärligt pris: 250 kronor

Kom för spelets läckra yttre och färgsprakande karaktärer, stanna för dess utmanande pussel och våldsamma fiender. Du spelar som Baldo i en öppen värld där ditt mål är att tyda den kryptiska profetian och stå emot ditt öde.

No More Heroes III

Lanseringsdatum: 27 augusti
Format: 
Nintendo Switch
Ungefärligt pris: Nintendo Switch

Den legendariska lönnmördaren Travis Touchdown återvänder för bekämpa den onda prinsen och hans följe av utomjordiska mördare. Klättra mot toppen av den galaktiska superhjälterankingen och sätt stopp för invasionen i denna Nintendo Switch-exklusiva uppföljare.

MISSA INTE FÖRRA VECKANS ARTIKEL: Spelen att hålla koll på – vecka 33

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.