Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Call of Duty uppges bomma ny lansering under 2023
För första gången på 20 år kommer den populära spelserien inte släppas i en ny årlig upplaga, detta kommer via rapporter från Jason Schreier och Bloomberg. Det första spelet i Call of Duty-serien släpptes 2003 och uppföljaren Call of Duty 2 lanserades två år senare under 2005. Därefter har vi inte behövt gå ett helt år utan ett sprillans nytt Call of Duty, något som nu ser ut att förändras. Det handlar om nästa spel från utvecklarna Treyarch vars spel skulle ha lanserats under 2023 men kommer nu istället släppas under 2024. Beslutet kommer efter att en nyligen lanserad upplaga misslyckats med att nå Activisions förväntningar. Med största säkerhet rör det sig om fjolårets Call of Duty: Vanguard. Årets upplaga, en uppföljare till omstarten av Modern Warfare som utvecklas av Infinity Ward, kommer lanseras som vanligt till hösten och ska enligt Bloomberg även uppdateras med en stadig mängd nytt innehåll en lång tid framöver. Activision har svarat på uppgifterna och skriver enligt Eurogamer att de har både premium-spel och kostnadsfria upplevelser planerade för detta och kommande år, vilket inte på något sätt dementerar uppgifterna från Bloomberg.

Street Fighter 6 har avslöjats
Ett nytt spel i Street Fighter-serien har avslöjats och går föga förvånande under namnet Street Fighter 6. Capcom utlovar mer information under sommaren men tills dess har vi åtminstone en 30 sekunder långt trailer att beskåda. Den anrika spelserien inleddes genom 1987 års arkadspel Street Fighter och släpptes i sin senaste numrerade del 2016 i och med Street Fighter V. 2016 års upplaga lanserades endast till Playstation 4 och PC, huruvida Street Fighter 6 kommer följa samma mönster eller bjuda in även Xbox i slagsmålsklubben återstår att se.

Här är månadens spel från Xbox Live Gold och Playstation Plus
Vintern rasat ut bland våra fjällar och årets första vårmånad närmar sig. Förutom ljusare kvällar och värmande solstrålar innebär det även nya spel för oss som prenumererar på Xbox Live Gold respektive Playstation Plus, därför har det har blivit dags att se över mars månads utbud. För Playstation-spelare bjuds det på en trio bestående av Ark: Survival Evolved (PS4), Team Sonic Racing (PS4) och det oförlåtliga med likväl fartfyllda Ghostrunner (endast till PS5). Dessutom slänger Sony in en vass bonus i form av Ghost of Tsushima: Legends (PS4 och PS5), multiplayer-delen av 2020 års kritikerrosade samuraj-spel. Samtliga spel är tillgängliga för Playstation Plus-prenumeranter mellan 1 mars och 4 april. Detta skriver Playstation-bloggen.

LÄS MER: Ghostrunner är svårt på rätt sätt

För Xbox Live Gold-prenumeranter blir det en sedvanlig kvartett som den här gången består av The Flame in the Flood (1-31 mars), Street Power Soccer (16 mars-15 april), Sacred 2 Fallen Angel (1-15 mars) samt det färgsprakande SpongeBob’s Truth or Square (16-31 mars). Detta skriver Xbox Wire. Du hittar en sammanfattande trailer om samtliga spel här nedan. Vid sidan av månadens spel kommer även en hel drös med nya titlar till Xbox Game Pass under nästa vecka. Däribland hittar vi Conan Chop Chop, Shadow Warrior 3, Elex II, A Musical Story och Far: Changing Tides. Du läser mer om detta här.

Ta en titt på nya Playstation VR2
Vi avslutar veckans nyhetssvep med en mer visuell nyhet. Vi visste sedan tidigare att Sonys nästa VR-produkt var under utveckling, vi visste till och med hur handkontrollerna skulle se ut. Nu vet vi även hur resten av produkten tagit form. Utseendet påminner om övriga Playstation 5-produkter och har designats för att passa in bland övriga Playstation-produkter i ditt vardagsrum. Headsetet blir betydligt lättare och smidigare än sin föregångare och kommer som vi redan visste endast behöva en sladd för att fungera. Det är fortfarande väldigt oklart när produkten kommer lanseras och veckans nyhet gav oss heller inga nya indikationer på ett eventuellt lanseringsdatum. Du ser de första bilderna på Playstation VR2, via Playstation-bloggen, här nedan.

Veckans mardröm
Fallout 76 är ett något knackigt spel men med en helt fantastisk gemenskap. Du behöver inte gå många meter för att stöta på någon erfaren spelare som endast kom fram till dig för att ge bort en massa förnödenheter och utrustning. Sedan finns det givetvis de som har aningen mindre mysiga och hjälpsamma avsikter.

Veckans nya leksak
Just nu pågår en intensiv kamp inuti undertecknads huvud där den ena halvan kämpar med näbbar och klor för att fortsätta spela det förtjusande Horizon Forbidden West samtidigt som den andra halvan skanderar ”Elden Ring”. Vilket spel som vinner i slutändan återstår att se, men jag verkar knappast vara ensam om den här problematiken.

Veckans kryphål
När nya storspel närmar sig sin lansering har spelarbasen hos Xbox en tendens att byta nationalitet i ett dygn eller så. Antingen det eller så bestämde sig väldigt många australiensare för att skaffa Xbox ungefär samtidigt.

Veckans skräppost
De negativa reaktionerna var knappast nådiga när loggan för det kommande Street Fighter 6 nådde nätets många ögon. Den mest klockrena tolkningen kommer dock i form av en minst sagt överfull mail-app.

LÄS MER: Kärleken, jag och Street Fighter

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.

Checkpoint!