Checkpoint 28.6

6 minuter lästid

Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Flera spelprofiler har anklagats för sexuella trakasserier
Under veckan som gått har flertalet parter berättat historier om sexuella trakasserier som ska ha ägt rum inom spelindustrin. Bland annat har vi kunnat läsa att den välkände spelförfattaren Chris Avelone (Planescape: TormentFallout: New Vegas) anklagats för flera fall av sexuella trakasserier som ska ha inträffat under de senaste åren. Detta skriver Bloomberg.

Vidare har flertalet Ubisoft-anställda anklagats för opassande handlingar och företaget har publicerat ett uttalande som berättar att en utredning gällande dessa anklagelser är igång. Dessutom berättade Ashraf Ismail, kreativ chef över det kommande Assassin’s Creed Valhalla, att han kliver bort från sin position. Detta efter att Ismail anklagats för att ha ingått i flera förhållanden med olika kvinnor samtidigt som han varit gift.

Även Spider-Man-studion Insomniac Games har anklagats för flertalet opassande handlingar mot kvinnor. Sol Brennan, en tidigare anställd vid studion, skriver i en omfattande Twitter-tråd om sina erfarenheter vid företaget. Insomniac har sedan dess publicerat ett uttalande där de lovar att ta itu med de påtalade problemen inom företaget.

Givetvis är samtliga berättelser som framkommit under veckan, och även tidigare än så, precis lika viktiga även om inte alla får plats i en och samma artikel. Därför uppmanar jag er alla att läsa Twitter-trådar, leta upp artiklar samt tänka efter hur vi alla kan bidra för att göra spelvärlden några snäpp tryggare.

The Last of Us Part II säljer snabbast av alla PS4-exklusiviteter
Även om åsikterna gällande The Last of Us Part II varit aningen spridda verkar världens alla plånböcker tala sitt tydliga språk. Efter bara tre dagar ute på marknaden hade Naughty Dogs senaste spel nämligen sålts i 4 miljoner exemplar, vilket gör titeln till den snabbast säljande Playstation 4-exklusiviteten någonsin. Marvel’s Spider-Man, som fram tills nu varit herren på täppan i den här kategorin, stoltserade med 3,3 miljoner exemplar inom samma tidsram.

Subtil Halo Infinite-teaser tänder eld på internet
Jag brukar säga att hype är livets krydda, och det har nog aldrig varit så sant som här. I en kort teaser (som visserligen inte nämner Halo Infinite även om vi alla förstår att det är vad det handlar om) får vi höra ett inspelat meddelande från några som kallar sig för ”The Banished”. Detta sällskap är bekant för de flesta Halo-nördar och är de huvudsakliga fienderna från strategispelet Halo Wars 2. Det verkar alltså som om The Banished kommer återvända i Halo Infinite, ett spel som lär vara huvudnumret under det kommande Xbox Series X-eventet senare i sommar.

Djupdykning i Marvel’s Avengers
Som ni alla vet vid det här laget är sommarens E3 inställt sedan länge, vilket dock inte innebär att alla kommande spel också slutat existera. Likt godis från en sönderslagen plasthäst har de kommande storspelen spritt ut sig över hela sommaren. En av dessa godbitarna är Marvel’s Avengers, som visades upp i mer detalj under veckan. I programmet som gick under namnet War Table bjöds vi på nya spelklipp samt ytterligare information från det kommande superhjältespelet. Du ser programmet i sin helhet här nedan.

Utforska Cyberpunk 2077 i premiären av Night City Wire
Vi hoppar vidare till en annan godbit i form av Cyberpunk 2077, ett spel som under veckan visades upp ytterligare i premiären av Night City Wire. Programmet bjöd bland annat på en splitterny trailer samt en utförlig titt på spelets olika delar. Utöver själva programmet släpptes även en hel drös med rent gameplay från spelet, vilket du hittar här. Du hittar även programmet i sin helhet här nedan.

Microsoft stänger ner streamingtjänsten Mixer
Microsofts påkostade streamingtjänst stängs ner den 22 juli och kommer istället vävas samman med Facebook Gaming, detta skriver The Verge. Mixer har inte riktigt lyckats växa sig tillräckligt stor för att kunna konkurrera med övriga plattformar, vilket är det som lett till detta beslut. Det är värt att notera att tjänstens mest välkända namn (däribland Ninja som skrev på ett välbekostat avtal med Mixer för inte så länge sedan) är välkomna att återvända till Twitch eller en annan streamingtjänst om de skulle vilja det.

Ryktena stämde – Crash Bandicoot 4 kommer i höst
Förra veckan kunde vi skriva om ett gäng omfattande läckor som alla pekade på att ett nytt spel i Crash Bandicoot-serien var på ingång, och nu är det bekräftat. Spelet har fått det beryktade namnet Crash Bandicoot 4: It’s About Time och släpps till Xbox One samt Playstation 4 den 2 oktober. Du hittar en premiärtrailer för spelet här nedan.

Rocksteadys nästa spel verkar ha avslöjats
Om vi lyckades rapportera om rykten som visade sig vara sanna i föregående upplaga av Checkpoint kan vi väl lika gärna försöka en gång till. Den här gången handlar det om Rocksteady, studion bakom Batman: Arkham-serien, och deras kommande spel. Det är Eurogamer som skriver att ett gäng webbadresser som inkluderar ”SuicideSquadKillTheJusticeLeague.com”, ”SuicideSquadGame.com” samt ”GothamKnightsGame.com” patenterats av Warner Bros., utgivaren bakom Rocksteady. De två första adresserna verkar vara länkade till Rocksteadys kommande produkt och ger en ganska klar bild av vad vi kan vänta oss. Den tredje passar bättre in hos Warner Bros. Montreal, studion som gav oss Arkham Origins och just nu genomför tidernas långsammaste marknadsföringskampanj för sitt kommande Batman-spel. Vi kan troligen vänta oss livstecken från båda projekten under DC Comics FanDome-event den 22 augusti.

Blaster Master Zero – 29 juli
Det klassikerinspirerade actionäventyret kommer till en ny plattform. Släpps nu till Playstation 4.

Blaster Master Zero 2 – 29 juli
Det klassikerinspirerade actionäventyret kommer till en ny plattform… Igen. Släpps nu till Playstation 4.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III – 30 juni
Den senaste uppföljaren i den populära rollspelsserien. Släpps nu till Nintendo Switch.

Little Town Hero – 30 juni
Skydda staden på ännu en plattform. Släpps nu till PC.

Trackmania – 1 juli
Den vrickade bilserien återvänder. Släpps till PC.

Marvel’s Iron Man VR – 3 juli
I am Iron Man. Släpps till Playstation 4.

Veckans läcka
Visst är det tråkigt med alla dessa läckor? I den digitala värld vi lever i är det otroligt svårt att hålla diverse hemligheter och framtida trailers för sig själv. Extra tufft blir det såklart när det är utgivarens officiella Twitter-konto som ligger bakom läckan. I vilket fall så ser det kommande Stray väldigt bra ut, nästan så att det ser ut som verkliga livet.

Veckans duett
Okej, det här är riktigt häftigt. När jag själv spelade igenom The Last of Us Part II för första gången var jag helt besatt av mini-spelet som lät mig spela hela låtar på gitarr. Inte nog med att animationen av de olika greppen är utomordentligt gjorda, spelet känner även av var på handkontrollens pekplatta du trycker för att i sin tur låta dig spela på olika strängar varje gång. En person som tog detta virtuella instrument till nästa nivå var Roshan Maloney som tillsammans med Ellie spelade in en cover av den vackra Hallelujah. Så om ni ursäktar mig behöver jag hoppa tillbaka in i spelet och öva på mitt fingerspel.

Veckans morfar
Det är inte första gången vi stöter på den taiwanesiska mannen som för några år sedan blev känd som ”Pokémon Go Granpa”, men han har sannerligen levlat upp sedan sist. Vad som ursprungligen var ett dussintal telefoner fastspända på ett cykelstyre för att kunna fånga så många varelser som möjligt har nu växt markant. För morfars egen trafiksäkerhets skull hoppas vi dock att detta blir den sista uppgraderingen.

獲得華碩贊助的寶可夢阿伯⋯⋯#危險行為請勿模仿圖片拍攝者:林嘉雯

Slået op af 行走的故事詩/yanwuTirsdag den 23. juni 2020

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *