Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Uppföljarfest på BlizzCon – Diablo 4 och Overwatch 2 avslöjat
Under ett något kyligt och politiskt spänt BlizzCon 2019 försökte Blizzard göra sitt bästa för att lätta upp stämningen. Därför plockade man fram två av de mest efterlängtade uppföljarna bland sina fans. Dels vet vi nu att en fjärde upplaga av Diablo-serien är på ingång, en upplaga som sägs vara snäppet mörkare än tidigare. Dessutom passade Blizzard på att avslöja Overwatch 2, uppföljaren till den otroligt populära lagskjutaren. Du hittar rykande färska trailers till båda spelen under vår video-flik. I nuläget finns inget lanseringsfönster att tillgå för någon av titlarna.

World of Warcraft expanderar med Shadowlands
Ännu ett avslöjande från årets BlizzCon var en ny World of Warcraft-expansion som fick undertiteln Shadowlands. Avslöjandet skedde som vanligt tillsammans med en maffig filmisk trailer som du ser nedan. Den här gången verkar det vara dags att riva ner väggarna mellan liv och död med allt vad det kan innebära. Expansionen planeras släppas någon gång under nästa år.

Månadens prenumerationsspel är här
Det har återigen blivit dags att avslöja vilka spel vi kommer kunna lägga i nedlanddningskön tack vare Xbox Live Gold och Playstation Plus. För Playstation-avändare blir det Nioh och det gastkramande Outlast 2 som fyller de mörka höstkvällarna i november. Detta skriver Playstation-bloggen. På Xbox-sidan har vi deckaren Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter och The Final Station till Xbox One samt Star Wars Jedi Starfighter till Xbox och Joy Ride Turbo till Xbox 360. Detta avslöjar Major Nelson.

Nio 2 får lanseringsdatum och betadetaljer
Och när vi ändå pratar om Nioh. Uppföljaren (som föga överraskande kommer heta Nioh 2) har under veckan fått ett officiellt lanseringsdatum i form av den 13 mars nästa år. Dessutom finns det en öppen beta som redan nu är i full gång via Playstation Store. Fram till och med den 10 november kan vem som helst ladda hem ett demo och testa spelet, så om Nioh var din grej är det bara att klicka igång din Playstation 4 och köra.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Ghostbusters: The Video Game Remastered

Badkarsscen och premiärdatum för The Witcher-serien
Nu är det inte långt kvar innan Netflix-tolkningen av den populära häxmästaren når våra näthinnor. Den 20 december har TV-serien The Witcher premiär på streamingtjänsten. Dessutom har vi fått en ny trailer att kika på där en viss badkarsscen har smugit sig in. Du ser trailern här.

Frågetecken rätas ut i ny Avengers-trailer
Om det var något vi undrade efter spelets avtäckning under årets E3 var det hur spelet faktiskt skulle utspela sig. Nu vet vi dock lite mer om spelandet i Marvel’s Avengers, och tack vare spelets senaste trailer vet vi nu ytterligare lite mer. I en ny överblick får vi ta en titt på bland annat olika färdighetsträd, vapen, rustning och uppdragsstruktur. Dessutom bjuds vi på några riktigt fräsiga kostymer. Slå en kik.

Playstation 4 blir tidernas näst mest sålda spelkonsol
Det har väl knappast varit någon hemlighet att Playstation 4 sålt som vatten i öknen under de senaste åren, men nu kan vi plocka ut ännu ett kvitto på exakt hur bra konsolen sålt. Om vi bortser från det oslagbara Playstation 2 är Sonys senaste konsol uppe i den absoluta försäljningstoppen. Med 102,8 miljoner sålda maskiner har Playstation 4 passerat både gammelfarfar Playstation och det familjevänliga Nintendo Wii. Detta avslöjas i Sonys senaste finansrapport via Eurogamer.

Årets framförhållning – Sony skyddar varumärkena PS6, PS7, PS8, PS9 och PS10
Det verkar som om Sony inte tänker sluta med Playstation på ett bra tag. Det är drygt ett år kvar till Playstation 5 börjar plockas upp på butikshyllorna, trots det tar företaget inga risker med framtida varumärken. Det är Gematsu som rapporterar att Sony Interactive Entertainment nu införskaffat sig rättigheterna till akronymerna PS6. PS7, PS8, PS9 och PS10 för att säkra upp framtida spelkonsoler. Frågan är bara vem som är först med att införskaffa varumärket PS11?

EA återvänder till Steam
Efter många år med Origin-exklusiviteter verkar det som att Electronic Arts-spelen är påväg tillbaka till Steam. Detta återtåg inleds med Star Wars Jedi: Fallen Order senare denna månad och kommer sedan fortsätta tillsammans med företagets egen speltjänst EA Access. Detta bekräftar EA:s Ben Walke på sin Twitter-sida.


Garfield Kart: Furious Racing – 5 november
Han älskar lasagne, han hatar måndagar… och kör gokart. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 – 5 november
Kom i OS-stämning med två av spelvärldens största maskotar. Släpps till Nintendo Switch.

Planet Zoo – 5 november
Bygg vackra och trygga hem åt dina digitala djur. Släpps till PC.

Red Dead Redemption 2 – 5 november
Fjolårets stora western-äventyr kommer till en ny plattform. Släpps nu till PC.

HÅLL KOLL PÅ RESTEN AV ÅRET: Lanseringslista 2019

Just Dance 2020 – 5 november
Årets upplaga av världens populäraste dansmaskin. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Nintendo Wii, Google Stadia och PC.

Death Stranding – 5 november
Kojima har gått full Kojima. Släpps till Playstation 4.

Layton’s Mystery Journey: Katrielle and the Millionaire’s Conspiracy – 8 november
Ge dig ut på nygamla äventyr med Professor Layton. Släpps nu till Nintendo Switch.

Need for Speed Heat – 8 november
Det är dags att köra ifrån polisen i superbilar ännu en gång. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

New Super Lucky’s Tale – 8 november
Spring, hoppa och klättra för att återigen rädda dagen. Släpps till Nintendo Switch.


Veckans Kojima
Under veckan som kommer kan vi alla äntligen ta reda på vad Kojima kokat ihop i sitt första självständiga projekt. Det har varit spridda skurar kring vad spelet kommer innehålla och hur det kommer gestalta sig. Några äldre rykten berättade till och med om att spelet skulle utspela sig utöver de traditionella konsolerna, en tanke som säkert gick igenom huvudet på Andy Cortez när han hade möjligheten att testa Death Stranding under veckan.

Veckans level up
Här har vi igenkänning på hög nivå för Checkpoint-undertecknad. Även om jingeln som spelas när man går upp i nivå i The Outer Worlds är rejält upplyftande och episk kan den ibland tränga sig in vid något oväntade tillfällen. Då kan det se ut ungefär såhär.

Veckans reflektion
Rollspel är konstiga, spel överlag är ganska konstiga. Det finns så mycket inslag i moderna rollspel som vi inbitna konsumenter tar för givet. Som det faktum att hästar kan klättra upp för läskigt branta berg, att ett par ostskivor kan läka ett öppet sår eller att ett klädesplagg kan göra mig märkbart sämre på att hacka datorer.

KOLLA IN VÅR NYA PODD: Spelspecifikt: En föränderlig värld i Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!