Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Den populära YouTubern Etika har avlidit
Desmond Amofah, även känd under sitt YouTube-namn Etika, har avlidit vid 29 års ålder. Etika var utmärkande tack vare sin stora kärlek för Nintendo-spel och hade en stor och passionerad publik. Han hade tidigare varit öppen angående sina problem med psykisk ohälsa och publicerade även en avskedsvideo kort innan sin död. Våra tankar går givetvis till Amofahs nära och kära.

Ett berättelsebetonat PUBG-spel är under utveckling
PUBG Corp, som ligger bakom den populära battle royale-plattformen, har avslöjat sin nya studio Striking Distance. Studion leds av Sledgehammer-grundaren Glen Schofield och sägs arbeta med en handlingstung tolkning av spelvärlden i PlayerUnknown’s Battlegrounds. Utvecklingen verkar ännu vara i startgroparna och vi vet inte mycket mer om projektet än så. Schofield har tidigare arbetat med titlar som Dead Space och Call of Duty: Advanced Warfare. Detta skriver Eurogamer.

Final Fantasy blir TV-serie
Varje gång jag läser en rubrik om hur en känd spelserie ska förvandlas till film eller TV-serie blir jag aningen skeptisk. Det händer ganska ofta att dessa idéer förblir just det. I vilket fall verkar det som om den anrika spelserien Final Fantasy kommer utsättas för den beprövade TV-behandlingen, detta skriver Variety. Produktionen kommer ledas av Sony Pictures Television, Square Enix samt Hivermind. De sistnämnda är även inblandade i den pågående produktioner av The Witcher-serien. Handlingen sägs utspela sig i världen Eorzea från Final Fantasy XIV och ska utforska ett konfliktfyllt land bestående av magi och teknologi. Det är ännu oklart när projektet väntas vara redo för TV-sofforna.

LÄS MER: Speciella stunder: Spår av rädsla i Final Fantasy VII

Star Wars Jedi får förlängt gameplay-klipp efter kritik
Det fanns flera aningen besvikna röster angående spelklippet som visades upp från det kommande Star Wars Jedi: Fallen Order under E3. Klippet som visades upp för allmänheten hade ett väldigt tydligt fokus på spelets strider men inte mycket annat. När det sedan uppkom att besökare vid mässan fått se en rad intressanta aspekter som inte hade visats för oss hemma i sofforna bestämde sig EA för att släppa en förlängd version av spelklippet. Videon visar en utvidgad bild av spelvärlden med mer utforskande och filmiska ögonblick. Du ser klippet här nedan.

Månadens spel från Xbox Live och Playstation Plus är avslöjade
Då har det återigen blivit dags för ett gäng spelgåvor till oss som prenumererar på Xbox respektive Playstations online-tjänster. Playstations utbud har blivit betydligt smidigare att rapportera om under den senaste tiden och utgörs även denna månad av blott två spel. Prenumeranter kommer från och med nästa månad bjudas på fotbollssimulatorn Pro Evolution Soccer 2019 samt det nostalgiska racing-spelet Horizon Chase Turbo. Detta skriver Playstation-bloggen. Borta på Xbox-sidan hittar vi det omtyckta Inside och Big Crown: Showdown till Xbox One samt Castlevania: Symphony of the Night och Meet The Robinsons till Xbox 360. Detta skriver Major Nelson.

Stranger Thing 3: The Game – 4 juli
Upplev den populära TV-serien som ett underbart pixligt äventyr. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC och mobil.

What Remains of Edith Finch – 4 juli
Den kritikerrosade berättelsen kommer till ännu en plattform. Släpps nu till Nintendo Switch.

Sea of Solitude – 5 juli
Dyk in i en värld fylld av vackra vyer och skräckinjagande monster. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Veckans prokrastinering
Jag vågar påstå att de flesta av oss har minnen där vi spelade olika spel istället för att göra vad vi egentligen borde. Detsamma verkar gälla Cary Joji Fukunaga, regissören bakom nästkommande Bond-film. Fastän Fukunaga förnekar att han låtit medarbetare vänta längre stunder medan han utforskade den öppna världen i Red Dead Redemption 2 tror jag likväl många av oss hade visat förståelse om ryktet skulle vara sant. Fukunaga vill även poängtera att han kommer bli riktigt förbaskad på den som spoilar slutet av spelet innan han hinner dit.

https://www.instagram.com/p/By3T14Ghxvy/?utm_source=ig_web_copy_link

Veckans Göteborgshumor
Det är inte den första gången som Twitter-kontot för speltjänsten Xbox Game Pass kvalificerar sig in under ”Veckans”, och det kommer inte heller vara den sista. Den här gången handlar det om en ordvits som är så fruktansvärt dålig att den ändå blir ganska underhållande.

LYSSNA PÅ VÅRA PODDAR: Den stora E3-podden 2019 – del 03

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!