Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

The Outer World kommer till Switch
Det är inte jättelång tid kvar tills vi tillåts lägga vantarna på Obsidians drömspel The Outer Worlds. Nu verkar det dessutom som om ännu fler kommer få chansen att uppleva det kommande sci-fi-rollspelet när spelet lanseras till Nintendo Switch. The Outer Worlds kommer till Playstation 4, Xbox One samt PC den 25 oktober och Switch-versionen beräknas komma vid senare tillfälle. Exakt när detta kan tänkas ske är i nuläget oklart.

Månadens gratisspel är avslöjade
Månen har än en gång snurrat ett varv runt planeten vilket innebär att beslutsfattarna hos Xbox respektive Playstation har bestämt vilka spel som ska ingå i konsolernas prenumerationstjänster den här månaden. Användare av Xbox Live Gold kommer kunna avnjuta Gears of War 4 och Forza Motorsport 7 till Xbox One samt Torchlight och Castlevania: Lord of Shadow till Xbox 360. Detta skriver Major Nelson. Hos Playstation Plus kommer vi kunna ta del av Wipeout Omega Collection och Sniper Elite 4, detta via Playstation-bloggen.

LÄS MER: Jag prövade vingarna i Sky: Children of the Light

Även Epic Games Store bjuder på spel
Som om vi inte hade nog med saker att spela. Fram till och med den 9 augusti kommer användare av Epic Games Store kunna ladda hem Ubisofts närstridsfest For Honor och det briljanta skräckäventyret Alan Wake från Control-aktuella Remedy Entertainment helt gratis. Detta rapporterar Eurogamer. Det kan vara klokt att lägga till spelen i sitt bibliotek även om du inte vill spela dem nu, så de finns tillgängliga en regnig dag.

VR-uppdateringen i No Man’s Sky får ett lanseringsdatum
Vi är många som är sugna på att utforska Hello Games oändliga universum i virtuell verklighet. Nu vet vi exakt när vi kan säga adjö till omvärlden och skola om oss till astronauter. No Man’s Sky Beyond (som också sägs inkludera flera nya möjligheter för online-spel) kommer börja rulla ut till våra konsoler helt utan extra kostnad den 14 augusti.

Årets Need for Speed visas upp på Gamescom
Nästa del i den bevandrade racing-serien kommer ut lagom till julhandeln och det kommer visas upp under årets Gamescom. Detta avslöjade EA själva för företagets aktieägare under veckan, vilket rapporterats av Eurogamer. Vi vet inte mycket om nästa Need for Speed men med så pass kort tid för marknadsföring kan vi säkert räkna med en hel del information under den kommande tiden.

Playstation 4 når 100 miljoner sålda enheter
Vi rapporterar sällan om försäljningssiffror när nyhetsveckan sammanfattas, men denna siffran är lite speciell. Playstation 4 har nu skeppats iväg i inget mindre än 100 miljoner exemplar. Detta innebär att konsolen är den snabbaste som någonsin nåt den milstolpen. Detta rapporterar Sony via sitt senaste finansresultat.

Ghostbusters-remastern får spelklipp och lanseringsdatum
Vi har verkligen en fullspäckad spelhöst framför oss. För många av oss kanske inte en remaster av 2009 års Ghostbusters: The Video Game står högst på önskelistan, men skulle du likväl vara sugen på detta har jag goda nyheter. Ghostbusters: The Video Game Remastered har nämligen letat sig in mitt i höstsmeten och lanseras den 4 oktober. Om du inte riktigt vet vad du kan vänta dig har vi även lyckats luska fram ett spelklipp på det kommande äventyret. Du ser klippet via länken nedan.

Nya Call of Duty får öppen beta med stöd för crossplay
När det blir dags att hoppa in och testköra det kommande Call of Duty: Modern Warfare tidigt i höst kommer detta ske tillsammans med alla dina spelkompisar. Det är nämligen så att den öppna betan kommer tillåta spel mellan Xbox One, Playstation 4 och PC. Du kommer dock få planera din speltid om du önskar testa detta då tiderna varierar bland de olika plattformarna. Det finns en hel del datum att hålla reda på, men crossplay-betan kommer vara i full gång från den 21 till och med 23 september. Klicka in på Eurogamer för samtliga viktiga datum.

Den kommande Destiny 2-expansionen försenas
Bungie har avslöjat att de kommande expansionerna Shadowkeep och New Light för looter-shootern Destiny 2 kommer försenas med några dagar, detta via ett Reddit-inlägg. Istället för det ursprungliga lanseringsdatumet 17 september kommer det nya innehållet släppas den 1 oktober. Det handlar alltså inte om någon omfattande försening och ni Destiny-spelare kommer säkerligen få ett bättre spel på köpet.

LÄS RECENSIONEN: Destiny 2: Forsaken

E3 råkade publicera personuppgifter för över 2 000 journalister
Aj, aj, aj. Entertainment Software Association (ESA) som varje år arrangerar den stora E3-mässan har lyckats publicera ett dokument innehållande tusentals journalisters personuppgifter på sin hemsida. När journalister ansöker om att få åka och bevaka E3 ombeds samtliga att lämna ett gäng personuppgifter som telefonnummer och adress. Läckan uppmärksammades först av i en YouTube-video av Sophia Narwitz. Tyvärr hade inte dokumentet försvunnit från sidan helt och hållet vid detta tillfälle och videon gav därmed filen ytterligare spridning. ESA har lämnat ett uttalande där man lovar att göra sitt bästa för att inget liknande ska hända igen. Detta skriver Kotaku. På Twitter talar flera framstående journalister, däribland Funhaus-producenten Alanah Pearce, om att juridiska handlingar mot ESA och E3 kan vara i rullning.

Ninja byter plattform – kommer streama exklusivt på Mixer
Efter en lång tid som en av de allra största spelarna på streaming-plattformen Twitch har Ninja nu packat väskorna och flyttat över till den Microsoft-ägda konkurrenten Mixer. Detta är såklart en enorm upplyftning för plattformen som kort efter Ninjas avslöjande blev den mest nedladdade applikationen på iOS. Ninja har i skrivande stund över 500 000 prenumeranter på sitt nya konto och vi kan räkna med att den siffran kommer ticka uppåt en lång tid framöver.

Age of Wonders: Planetfall – 6 augusti
Ett nytt strategispel i den kritikerrosade serien. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Pillars of Eternity – 8 augusti
Obsidians hyllade rollspel kommer till en ny konsol. Släpps till Nintendo Switch.

Veckans moraltest
Moral i spel är inget nytt. Att välja om våra spelkaraktärer ska ha en tindrande gloria eller rykande djävulshorn har varit en del av flera spel genom åren. Det bästa virtuella moraltestet på mycket länge hittar vi dock i det högaktuella Super Mario Maker 2 där användare skapar innovativa Mario-banor på löpande band. I banan i fråga ombeds spelaren välja mellan en ordentlig utmaning eller offrandet av en trogen vän. Ni ser vad som händer i klippet nedan.

Veckans pappaskämt
Vissa inslag i den här artikelserien kräver längre förklaringar, det här bidraget kräver egentligen bara en skämskudde och ett sinne för humor som är så dåligt att det blir bra.

LÄS MER: Riven – Escaperummens digitala farfar

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!