Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


The Last of Us Part II och Iron Man VR försenas utan nytt datum
Jag vet att ni börjar tröttna på det nu, men så länge COVID-19 härjar ute i världen kommer det skapa rubriker även i spelindustrin. Och denna vecka påverkade viruset ett av årets absolut största spelsläpp samt ett av årets mest efterlängtade VR-spel. Det handlar om The Last of Us Part II och Iron Man VR som bägge två försenats tills vidare som en följd av coronakrisen. Enligt ett uttalande från Sony själva är det den logistiska utmaningen i dagens klimat som förhindrar en global lansering, och för tillfället har vi inget preliminärt lanseringsdatum för någon av titlarna. I nuläget finns inga andra förseningar att rapportera enligt PlayStation, även om sommaren storspel Ghost of Tsushima antas leva ganska farligt i nuläget.

 

Borderlands 3-utvecklare blir blåsta på stora bonusar
När Gearbox Software lanserade monsterhiten Borderlands 2 delade företaget ut stora bonuscheckar till sina anställda, något som utvecklarna även skyltade med när de skulle rekrytera personal till det tredje spelet i serien som släpptes i fjol. Men när utvecklarna bakom Borderlands 3 väntade sig motsvarande bonusar för studions senaste spel fick de höra att summorna skulle bli betydligt mindre än förväntat, detta avslöjar Kotaku. Överraskande nog verkar det inte vara COVID-19 som ligger bakom denna förändring utan det handlar snarare om en oväntat dyr utveckling och ett växande team, även om spelet ser ut att sälja bättre än något annat Borderlands-spel. Studions överhuvud Randy Pitchford ska även ha meddelat att om de anställda inte var nöjda med utdelningen var det fritt fram att säga upp sig.

LÄS RECENSIONEN: Borderlands 3

Final Fantasy VII Remake plockas upp tidigt i hyllorna
Det var inte länge sedan vi kunde rapportera om att den globala krisen i världen hade risk att påverka den fysiska lanseringen av Final Fantasy VII Remake. När vi skrev detta var det dock risken för en försening av de fysiska exemplaren som kändes mest troligt, men så blev inte fallet. Istället för att behöva vänta extra länge på ditt exemplar av spelet har väntan kortats ner något sedan Square Enix bestämde sig för att skicka ut spelet i förtid i Europa och Australien. Utvecklarna vädjar dock till tidiga spelare att inte avslöja innehåll från titeln då spelsläppet tekniskt sett fortfarande är under embargo. Så om du sitter och lirar det hett efterlängtade spelet får du hålla intrycken för dig själv en liten stund till.

 

Månadens prenumerationsspel är här
Det har väl knappast funnits en bättre tid för att plocka hem lite nya spel. Och om du dessutom sitter med prenumerationer hos PlayStation Plus respektive Xbox Live Gold är det snart dags att lägga in lite nya gratisspel i den desinfekterade kundkorgen. Hos PlayStation handlar det om inget mindre än Nathan Drakes avslutande äventyr Uncharted 4: A Thief’s End samt det färska racingspelet DIRT Rally 2.0. Detta skriver PlayStation-bloggen. För Xbox-spelare hittar vi mer racing i form av Project CARS 2 och det retroinspirerade Knights of Pen and Paper Bundle för Xbox One. Dessutom bjuds vi på Xbox 360-spelen Toybox Turbos samt den tillpiffade klassikern Fable Anniversary. Detta skriver Xbox Wire.

Gamescom kan bli digitalt
Årets Gamescom kommer äga rum, men i vilken form återstår fortfarande att se. I mitten av maj kommer vi få besked kring huruvida den tyska spelmässan rullar på som planerat eller om det hela sker i en digital form. Mässans öppningsshow Opening Night Live kommer dessutom ske i en större utsträckning än tidigare. Så även om Köln står tomt i sommar kan vi ändå räkna med en hel del fräsiga trailers från spelmässan.


Disaster Report 4: Summer Memories – 7 April
Upplev traumatiska sommarminnen. Släpps till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.

Towertale – 8 april
Kriga dig igenom tornen och utmana bossen på toppen. Släpps nu till Nintendo Switch.

Ubungo – 8 april
Det färgrika brädspelet blir digitalt. Släpps till Nintendo Switch.

HÅLL KOLL PÅ ÅRETS SPELSLÄPP: Lanseringslista 2020

Final Fantasy VII Remake – 10 April
Väntan är över. Släpps till Playstation 4.

RMX Real Motocross – 10 april
Riktigt motocross, tro det eller ej. Släpps till Nintendo Switch.

Tharsis – 11 april
Rymdkannibaler och tärningar. Släpps nu till Nintendo Switch.


Veckans Jim Carrey
Mellansekvenser i all ära, men i vissa stunder vill vi alla bara komma ut i spelvärlden som vi så gärna flyr till i dessa tider. Och om filmsekvensen dessutom skulle vara omöjlig att skippa börjar det lätt klia i fingrarna.

https://twitter.com/GamepIay/status/1245798418288652294?s=20

Veckans Animal Crossing
Animal Crossing: New Horizons är det senaste bidraget i den omtyckta spelserien, och för många har det blivit en välkommen verklighetsflykt. Spelet innehåller dessutom ett gäng relativt frispråkiga redigeringsverktyg som låter oss inreda våra diverse öar. Under veckorna som passerat har flertalet kreativa inredningar glidit förbi på sociala medier, men nedanstående skiner bokstavliga lite extra.

Veckans uppryckning
Okej, här är det möjligt att spelkopplingen är något långsökt. Men även om klippet nedan antyder något annat så är faktiskt Kirk Hamilton en populär personlighet inom spelmedia. Han är även en oerhört skicklig musiker och under veckan gjorde han en insats för att skriva det gladaste stycke musik han kunde klämma fram. Så även om vi lever i en tuff och läskig tid vill jag avsluta veckans Checkpoint med lite ljuvlig musik. Ta hand om er.

LÄS MER: Mitt drömspel: Mischief Managed

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!