Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Sonic-filmen genomgår omarbetning efter stark kritik
Den kommande filmen Sonic The Hedgehog med den signifikativa blå igelkotten i huvudrollen har knappast mött universellt stöd sedan bilder på karaktärens nya utseende började leta sig ut på nätet. I veckans släpptes dessutom filmens första officiella trailer som möttes av så pass mycket kritik att filmskaparna nu bestämt sig för att ändra Sonics utseende. Detta skriver Eurogamer. Filmen har en planerad premiär under november, så det är snabba ryck som gäller om någon betydande förändring ska hinna ske.

Saints Row blir film
Vi fortsätter med fler tveksamma filmidéer. Nu verkar det som om ännu en spelserie är påväg att bli film. Det är regissören bakom bland annat Straight Outta Compton och Fate of the Furious som uppges ligga bakom en filmatisering av Saints Row, detta skriver Eurogamer. Vi har i nuläget ingen aning om vad filmen kommer handla om (förutom biljakter och överdriven action) eller när den är planerad att ha premiär.

World War Z växer till sig
Det överraskande populära World War Z drog in fina recensioner när spelet lanserades tidigare i vår. En kritik som ofta förekom bland kritiker såväl som spelare var det snåla utbudet av uppdrag, något som nu utvecklarna Saber Interactive arbetar med att åtgärda. Under de kommande månaderna kommer ett stadigt flöde av nytt kostnadsfritt innehåll göras tillgängligt för spelare. Bland annat handlar det om ett nytt uppdrag under Tokyo-kapitlet såväl som en ny extra tuff svårighetsgrad med tillhörande belöningar. Detta skriver Eurogamer.

LÄS RECENSIONEN: World War Z

Månadens gratisspel är här
Det är ny månad igen vilket som vanligt innebär ett gäng nya spel att lägga i inkorgen för de som prenumererar på Xbox och Playstations respektive online-tjänster. Playstation fortsätter på samma spår och erbjuder blott två spel till Playstation 4. Det handlar om det hetsiga co-op-spelet Overcooked 2 samt det magnifika What Remains of Edith Finch. Startfältet borta på Xbox-sidan är något bredare där vi bjuds på Outcast: Second Contact och Marooners till Xbox One samt alienskjutaren Earth Defense Force: Insect Armageddon till Xbox 360. Efter det att halva månaden passerat kommer även The Gold Club 2019 Featuring PGA Tour och Comic Jumper ligga redo för nedladdning till Xbox One.

Epic köper Rocket League-studion
Epic Games har avslöjat att man köper Psynoix, studion bakom Rocket League. Epic Games är mest kända för det omåttligt populära Fortnite men på senare dagar har företaget även tagit plats som en ordentlig utmanare till Steam i form av Epic Games Store. I ett pressmeddelande förklarar Epic att Rocket League kommer lanseras på företagets egna digitala butik under senare delar av 2019. Efter det kommer spelet få fortsatt stöd via Steam. Det är ännu inte bekräftat om nya inköp av Rocket League via Steam kommer vara omöjliga efter det att spelet lanserats på Epic Game Store, men det låter onekligen som att så är fallet. Vad denna förändring innebär ytterligare för Rocket League och Psyonix överlag är i nuläget oklart. Detta skriver US Gamer.

Valve avslöjar sitt nya monster-VR
Efter flera rykten har Valve avslöjat sitt alldeles egna VR-set med specifikationer som nästan är lika iögonfallande som prislappen. Produkten, som fått namnet Index, går att förhandsboka i detta nu innan den beräknas lanseras den 28 juni. Index skyltar med imponerande skärmar och välanpassade kontroller som ska underlätta längre spelsessioner. Är du mer bevandrad i hårdvara än undertecknad kan du slå en kik på produktens officiella hemsida. När Index lanseras kommer den få en prislapp på mellan 900 och 1000 dollar, en budget som räcker till ett Xbox One X såväl som ett Playstation 4 Pro. Så det kan vara klokt att gå igenom sommarbudgeten med nära och kära innan du lägger in en bokning.

Borderlands 3 begår gameplay-premiär
Under veckan som gått har vi fått kasta blickarna mot den omtyckta spelseriens återkomst, och nog är det en uppföljare i ordets rätta bemärkelse. Borderlands 3 ser onekligen ut som en av sina föregångare med extra allt och kommer säkerligen tillfredsställa sin stora supporterskara. Dessutom vill jag påstå att avslöjandet, som tog plats under en fem timmar lång direktsändning, är bland de mer generösa tillställningarna vi sett för ett enskilt spel. Du ser hela klippet här nedan och vill du se en mer komprimera gameplay-premiär kan du göra det här.

Shakedown: Hawaii – 7 maj
Ett Grand Theft Auto i 16 bitar. Släpps nu till Playstation 4, Playstation Vita, Nintendo Switch och PC.

Mortal Kombat 11 – 10 maj
Årets blodigaste fighting-händelse. Släpps nu till Nintendo Switch.

LÄS RECENSIONEN: Mortal Kombat 11

Saints Row The Third: The Full Package – 10 maj
Den färgsprakande GTA-klonen får Switch-behandling. Släpps nu till Nintendo Switch.

Veckans modd
När jag spelade det vrålsvåra men likväl sylvassa Sekiro: Shadows Die Twice stötte jag på ett skräckinjagande träsktroll som gjorde sitt yttersta för att förinta mig. Äventyret fungerade dock inte lika bra som en imponerande historia då begreppet träsktroll för många leder tankarna till den charmiga karaktären Shrek. Och ni vet ju hur det är, har ni har fått en idé finns det en mycket god chans att någon redan förvandlat den idén till verklighet.

Veckans försening
Omslagen till Borderlands såväl som uppföljaren Borderlands 2 har följt ett tydligt designmönster. Därför var det ganska fascinerande att läsa om hur omslaget faktiskt kunde ha sett annorlunda ut. Det är även en guldgruva för den bitvis satiriska sidan Hard Drive. Rubriken är nästan lika underhållande som kommentarerna där kloka människor faktiskt beskriver hur en karaktär skulle kunna skjuta sig själv i huvudet på tre olika sätt.

Veckans mardrömspiller
Veckans omtalade trailer för den kommande Sonic-filmen har onekligen rört upp känslor på flera håll och kanter. Det var framför allt den blå igelkottens utseende som fick folk att gå i taket, däribland tillskottet av tänder. Givetvis var IGN tvungna att ta vara på denna tandhets och bestämde sig för ge tänder till ett gäng andra omtyckta spelkaraktärer. Sov sött.

LÄS MER: Den blodiga ungdomsrevolten som var Mortal Kombat II

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!