Bone Shaker är en av de mest eftertraktade bilarna i Forza Horizon 4. Den är den kanske bästa bilen i A-klassen och den går inte att köpa i den vanliga bilaffären i spelet. Jag har redan en Bone Shaker som jag vann i början av spelet, men den har jag tunat för vinterkörning och jag har velat ha ytterligare en Bone Shaker för att använda under de tre snöfria årstiderna. (Även om vintervarianten går alldeles utmärkt att köra med på sommaren också trots allt.) Men förutom att bilen inte går att köpa i den vanliga affären har jag inte hittat den enda gång i spelets auktionshus, där spelarna kan sälja sina bilar, trots att jag kollat flera gånger i veckan. Jag vet inte om alla spelarna håller hårt på sina exemplar, eller om den inte får säljas i auktionshuset av någon anledning?

Men den här veckan var det äntligen min chans! Den här säsongen är nämligen en Bone Shaker belöningen för att vinna Playground Games Championship. Playground Games är ett lagbaserad tävlingsform där man inte racar mot varandra på vanligt sätt, utan man väljer en bil och tävlar inom ett antal lekar, av typen ”leka kull” och ”capture the flag”. Mitt problem var bara att det här är den enda delen av spelet som jag har ignorerat tidigare. Att leka kull med bilar är inte riktigt anledningen till att jag skaffade spelet.

I och med att alla deltagarna i det vinnande laget i mästerskap får en Bone Shaker hoppades jag att auktionshuset äntligen skulle svämma över av ett friskt tillskott Bone Shakers. Men nope, fortfarande inga Bone Shakers i auktionshuset. Bara in och leka kull alltså.

Playground Games har funnits med sedan spelets premiär men spelformen Playground Games Championship dök upp för första gången i och med den stora uppdateringen förra veckan. Det märks snabbt att spelformen kräver en hel del arbete från spelmakarna. I den första matchen får mitt lag spela fem mot sex, vi förlorar, två hoppar av och i den andra omgången får vi alltså spela tre mot sex. Inte nog med det numerära underläget, jag har tyvärr också valt helt fel bil. Den är otroligt slö, men ändå lyckas jag ha bästa statistik av spelarna i mitt lag i de båda första matcherna. Då vi alltså är tre mot sex förlorar vi förstås också den andra omgången, och de tre sista omgångarna får jag spela ensam mot sex. Motståndarlaget väntar bara på att eländet ska ta slut medan jag försöker att lära mig reglera och vilka taktiker som är bästa att utföra. Vilket är lite knepigt att lära sig när jag är helt själv.

I det andra mästerskapet blir det en liknande visa. Fem mot sex, vi förlorar första matchen, flera spelare hoppar av. Trots att jag aldrig har spelat det här förut och fortfarande inte rikligt har koll på reglerna och vad färgkodningen av bilarna betyder så har jag ändå bäst statistik i mitt lag. Vad de andra i laget håller på med vet jag inte riktigt men vi förlorar förstås.

Jag ger inte upp. Någon gång måste jag ju ha tur och hamna i det bra laget! I det tredje mästerskapet får vi i alla fall spela fyra mot fyra i den första matchen. Tyvärr förlorar vi första matchen med en hårsmån och folk hoppar av och i de två sista matcherna är jag ensam mot de fyra på motståndarlaget. I sista matchen hoppar också jag av för att motståndarlaget ska slippa spela igenom tio minuter av ren väntan.

Jag ger inte upp och ger mig in i mästerskapet för fjärde gången. Nu är det äntligen för första gången sex mot sex. Den första matchen är otroligt jämn, men mitt lag står till sist som segrare. Som man kan förvänta sig hoppar två spelare av från motståndarlaget och vi får spela sex mot fyra i andra matchen och i tredje matchen sex mot tre. Motståndarlaget lyckas dock sätta emot riktigt bra och vinner till och med den tredje matchen när de som zombies lyckas smitta hela mitt lag. Plötsligt leder vi bara med 2-1. Är det en skäll på gång?

Tävlingsformen där man ska köra så många flaggor som möjligt från sitt eget bo till motståndarboet utan att bli stoppad av motståndarna blir dock deras fall. Det finns inte ens en teoretisk chans att tre spelare ska hinna flytta lika många flaggor på tre minuter som sex spelare hinner. Sista matchen lyckas vi helt sjabbla bort i segeryran, men vi vinner med 3-2 och jag får äntligen min Bone Shaker! Men samtidigt lämnas jag med en bitter eftersmak i munnen.

Det är uppenbart att spelmakarna inte riktigt har haft verkligheten och spelarna beteende i tanke när de skapade det här mästerskapet. Att först spela en match där allt står på spel och sedan fyra matcher som enbart handlar om att vinnarna av den första matchen sitter och väntar på att alla medlemmar i det förlorade laget i den första matchen ska hoppa av så att allt tar slut känns inte som 2019. Själva lekarna var oväntat roliga och underhållande, och jag spelar gärna de här lekarna igen, men reglerna för själva mästerskapet måste skrivas om.