Jag tror inte jag var redo för dagens Detective Pikachu-trailer. De neon-noir-aktiga stadsmiljöerna får mig att tänka tillbaka på Super Mario-filmens miljöton. Och hur gärna jag än vill slå dövörat till kan jag inte låta bli att höra Deadpool när lurviga Pikachu öppnar sin söta lilla mun. Det må vara Ryan Reynolds faktiska stämma men jag har svårt att separera de två när den gömmer sig bakom mask respektive gult CGI-fluff. Med det sagt ser Detective Pikachu oväntat intressant och nästan mörk ut. Det är även kul att Justice Smith, en ung skådespelare jag på sistone sett i både det ena och det andra, har halva huvudrollen. Så efter 20 år kommer Pokémon inta vita duken i live-action-form. Bara det faktumet gör saker spännande.

Detective Pikachu har biopremiär sommaren 2019. Jag är redo att slå mig ner i biosätet.