Storyn i Super Mario Odyssey är simpel, men synnerligen effektiv. Bowser har kidnappat Peach igen, men den här gången tänker han se till att de knyts till varandra för evigt genom att tvinga igenom ett bröllop med henne. Och det är inget snabbt Vegas-bröllop han har tänkt sig, utan Bowser är i färd med att fixa det mest storslagna bröllop världen någonsin har sett. Detta genom att åka planeten runt och samla ihop det bästa av bröllopskläder och bröllopsmat som världens länder har att bjuda på. Det är förstås upp till Mario att följa efter Bowser och hans flygande skepp och försöka få stopp på honom innan äktenskapet går igenom.

Det finns dock ett stort problem med att Peach blir kidnappad av Bowser igen, och nej, jag tänker inte spela ut ”Har vi inte sett det här förut?”-kortet här. Senast jag stötte på Peach var i Mario + Rabbids, ett spel där hon är helt orädd och röjer fullständigt med spelets tyngsta vapen och zappar galna kaniner och skjuter sönder väggar som ingen annan i gänget. Innan dess mötte jag henne i Mario Kart 8 Deluxe, där hon gör skäl för titeln racing-prinsessa. Och innan dess spelade jag som henne i Super Smash Bros Ultimate, ett fightingspel där hon anses vara en av de allra starkaste kämparna i spelet.

Peach image som hjälplös damsel in distress har helt enkelt slagits i spillror. Det är ingen som tror att hon inte kan klara sig och möta faran på egen hand längre. Super Mario Odyssey hade förstås blivit ett väldigt kort spel om Peach hade gett Bowser på näsan direkt, som hon gör i Mario Kart 8 Deluxe och Super Smash Brothers Ultimate, men det är något som inte riktigt stämmer här. En spelkaraktär kan naturligtvis ha vitt skilda roller i olika spel. Bowser är maktgalen storskurk i Super Mario-serien, tävlar hederligt i sport med Mario och gänget i andra spel, och kan till och med vara på samma sida som Mario när det vankas rollspel, men Peachs dubbelroll som superhjältinna och hjälplöst våp skär sig något alldeles extra mot varandra.

LÄS MER OM SUPER MARIO ODYSSEY: När Mario och kompani inte spelar efter sina egna regler

Den enda förklaringen är att Peach går igenom det hon gör i Super Mario Odyssey för att hon gillar att bli räddad av Mario, vilket onekligen ställer frågor om hennes psykiska hälsa efter alla dessa kidnappningar. Jag ska här inte spoila det något obekväma slutet på Super Mario Odyssey, men där möter vi en Peach som varken är superhjältinna eller hjälplöst våp, vilket försvårar våra diagnosförsök ytterligare.

Kanske är det så enkelt att det är dags att inse att tiden är inne, att det är hög tid att lägga handskarna på hyllan och sluta att bli kidnappad hela tiden? Är det inte dags för ett nytt solo-äventyr med Peach där hon en gång för alla får visa vad hon går för? Super Princess Peach blev aldrig någon stor succé, men var inte heller det bästa spelet som Nintendo satt sin stämpel på. Nästa gång Mario vill ge sig ut på äventyr får han faktiskt rädda någon annan.