Vi som skriver här på sidan har en enorm kärlek för spel och industrin runtikring. För många av oss betyder det oerhört mycket och kan sätta färg på vilken grå vardag som helst. Jag kan såklart inte tala för mina kollegor här på Player 1, men jag själv värdesätter mitt intresse oerhört mycket. Jag har en tendens att räkna ner till saker under årets gång för att hålla vardagsmotivationen uppe. En sak är premiäromgången i Svenska Hockeyligan, en annan är julafton. Det allra flesta av mina nedräkningar är dock relaterade till spel i någon form. E3, Gamescom och diverse stora spelsläpp. Även mindre händelser som olika spelrelaterade podcasts fungerar som små delmål och motivationskällor var och varannan dag. Ibland händer det däremot saker i vår värld som sätter snurr på perspektivet.

I slutet av augusti nåddes vi av de fruktansvärda nyheterna att flera dödliga skott hade avfyrats i samband med en Madden-turnering i Jacksonville, Florida. Det är svårt att inse allvaret i många fruktansvärda situationer runtom i världen. När sådana saker händer i anslutning till spelens värld slår det därför till vilken oerhört liten grej mångas största intresse faktiskt är. Vad spelar det för roll om Red Dead Redemption 2 får bra recensioner eller om fler Wii U-spel kommer portas över till Switch? Inget av det spelar egentligen någon roll när det jämförs med människors säkerhet och välmående.

DISKUTERA MED MIG: Marvel’s Spider-Man – recensionstråd

Samtidigt vill jag belysa vilken oerhört stark kraft som finns i vårt gemensamma intresse. Att som människa binda vänskapsband med en annan över ett brinnande engagemang är bland det finaste som finns. Spel kan kännas meningslöst när fruktansvärda saker inträffar i dess direkta närhet, men det faktum att vi bryr oss så mycket är en enormt stark kraft. Det faktum att jag sitter här och skriver, att du sitter där och läser visar att vi bryr oss. Om spel och om varandra. Nya vänskapsband knyts över en match i NHL 18 eller i en diskussion om årets bästa spel. Och det måste vara starkare. Kärlek måste vara starkare än hat. Det är när det goda övervinner det onda som världen kan börja bli en bättre plats.

Spel kan vara helt betydelselöst, samtidigt är det något av det finaste vi har. Inte spelen i sig men engagemanget, vänskapen och passionen som uppstår i direkt samband till dem och andra hobbys. Det är där kraften ligger och det är det vi måste ta väl hand om. Fortsätt spela. Ta hand om er själva och varandra. Det kan vi komma långt med.