Sommar är typ det bästa som finns, men något som inte är lika trevligt är sommarförkylningar. Tro mig, jag vet. Jag har legat nerbäddad i soffan med en hejdundrande förkylning i nästan två veckor (Inte Covid) vid det här laget. Bästa sättet att överleva denna återkommande plåga är att spela TV-spel såklart. Man startar upp sitt Playstation, sätter igång något bra spel, och vips så har det gått fyra till fem timmar utan att man ens lagt märke till det. Dock vet jag att intelligensnivån sjunker i takt med att febern stiger, så då får det inte vara något alltför tungt och komplicerat.

Jag försökte mig på Bloodborne för första gången, men gav upp efter typ tre minuter, jag orkade inte liksom. Min hjärna och mitt tålamod ville inte samarbeta med mig just då. Jag tror dock inte att min hjärna någonsin kommer att orka med just det spelet, eller ens något From Software-spel. Jag hade även ett annat spel på vänt, ett spel som det skall skrivas en recension om inom kort. Det är ett trevligt spel till Nintendo Switch som även det är perfekt när man är sjuk, då man kan ligga i sängen, sitta på toa, åka bil eller vad man nu gör när man spelar. Men just detta spel tog verkligen musten ur mig, ett spel där det gällde att tänka två-tre steg framåt i taget. Orka det när man har nästan 40 graders feber.

Ett ansikte bara en mor kan älska.

I det läget är det lika bra att köra på ett säkert kort, ett spel som jag har så många timmar i att jag nästan borde skämmas, Destiny 2. Vissa kanske säger att det är ett spel med komplicerad lore och en hel del politik, och de har rätt, men det beror även lite på hur väljer att spela det. Visst går det att plugga Destiny-lore i timmar, men hur kul är det? Jag har väl ganska okej koll på berättelsen och alla karaktärer, så jag känner att det inte är något jag behöver bry mig för tillfället ändå. Men jag är just nu mycket tacksam att Bungie som har gjort ett spel där det går att logga in ett par timmar bara för att köra lite pang-pang. Lite vanlig hederlig grinding. Det är det mest avancerade min stackars feberhjärna klarar av just nu. När huvudet känns som att det skall sprängas och bihålorna pulserar av värk så känns det rätt gött att få titan-smasha ett gäng Vex eller köra stasis på en ful Cabal.

Nu är jag visserligen frisk, och sitter fortafarande och kör pang pang i Destiny, men med en helt annan energi, nu orkar jag bry mig om politiken i spelet, och nu orkar jag lite mer avancerade saker som en Expunge, eller Nightfall. (Eller kanske till och med en raid?) Hur som helst är jag väldigt tacksam att det finns spel som man välja hur man spelar dom, hjärndöd pang-pang eller avancerad raid, det är helt upp till en själv.