Hösten 2015 köpte jag liksom många andra Wii U-ägare Super Mario Maker. Utöver att vara en fantastiskt ”spel” var det också ett av de få spel Nintendo-lirare fick nöja sig med den hösten. Det här inlägget skall dock inte handla om Super Mario Maker utan om en upptäckt jag gjorde när jag läste omslagets baksida för två år sen. Ett gammalt foto dök upp i veckan som påminde mig om denna märklighet och jag ville dela med mig av mitt fynd.

Nu slår vi en kik på omslagets baksida lite mer noggrant. Ser du något som är lite off?

Super Mario Maker

Det är inte helt uppenbart men fick du syn på det? Märkte du att Nintendo gett Mario fel kläder? Av någon oförklarlig anledning valde Nintendo att klä Mario så som vi känner honom idag, men det finns ett problem med det. Han har inte alltid burit blå byxor och röd tröja. En gång i tiden bar han röda byxor och en blå tröja. Av oklara skäl valde Nintendo att invertera hans klädsel på denna bild.

Såhär såg Mario ut i Super Mario Bros. och Super Mario Bros. 2. Även de som läste Nintendo Magasinet eller kollade på Super Mario Super Show är bekanta med Marios gamla utstyrsel. Jag minns tydligt hur märkligt det kändes när Super Mario Bros. 3 började marknadsföras och Mario plötsligt bar ”fel” färger. Nu 25 år senare kändes det minst lika märkligt att se den gamla Super Mario-designen bära omvänt färgschema.

Det största frågan är egentligen varför Nintendo lade ner energi på att byta färg. I själva spelet ser allt ut som det alltid gjort. Det känns oerhört märkligt att Nintendo i princip skriver om sin egen historia men jag antar att de hade sina skäl. Det är inget jag direkt irriterar mig över men det kommer alltid förbli ett litet frågeteckenblock ovanför mitt huvud.