Här om veckan fyllde Playstation 4 fyra år i Sverige. Konsolen har släppts i tre versioner – originalet, Playstation 4 Slim och Playstation 4 Pro. Även Xbox One fyller år, fyra år i USA och tre år i Sverige och har, liksom Sonys plattform, fått tre iterationer; Xbox One, Xbox One S och Xbox One X. Dessutom lanserade Nintendo sin Switch i mars och flyger bokstavligt talat av hyllorna. Ja, det går så pass bra att experterna menar att den kommer att sälja bättre än Wii.

Veckans fråga

Om med konsolindustrin i åtanke kommer här veckans fråga. Eftersom Playstation 4 och Xbox One funnits på marknaden i fyra år, är det snart dags att fundera på nästa steg. En ny konsolgeneration borde inte ligga allt för långt bort och speciellt med tanke på att Sony inte längre har den starkaste konsolen. Som teknikföretag bör de gilla att spänna musklerna.

LÄS MER: Här är allt vi vet om Playstation 5

Av den anledningen är vi nyfikna på att veta vad ni tror nästa generation kommer att bjuda på? Blir det bara mer prestanda eller kanske helt ny teknik? Och i vilken riktning kommer konsolernas extratjänster (Xbox Live, PSN, streaming) att gå?

Det går utmärkt att svara här nedanför eller inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!

Veckans fråga v.46.
Veckans fråga v.47.