Vid det här laget har ni säkert läst Veckans fråga där jag med blomstrande språk glorifierar skönheten i att ta en fisketur i TV-spel. Men faktum är att jag personligen starkt ogillar att fiska i mina spel. Yup, ibland kan man skriva vackert om saker trots att man inte hyser några positiva känslor kring ämnet över huvud taget.

Det är väl egentligen inget fel i att fiska, jag har faktiskt gjort det i verkliga livet, men i TV-spel finner jag spelsystemen allt från banala till tråkiga. Jag försöker för det mesta undvika att slippa fiska i spel så länge det inte krävs av mig.

Jag har byggt ett imperium i Stardew Valley utan att metat upp en endaste mört. Allt handlade om att skörda, hantera boskap och fermentera frukter och korn. Jag hade ingen som helst lust att vänta på att fisk skulle nappa. Detta blev jag i veckan påmind om medan jag spelade My Time at Portia, ett spel där jag också undviker att kasta ut en lina och hoppas på ett hungrigt fiskbett.

LÄS MER: Den blodiga ungdomsrevolten som var Mortal Kombat II

Jag älskar även Zelda-spelen men även där slipper jag gärna att fiska, och att meta med Big the Cat var det absolut värsta med Sonic Adventures. Jag levde en hel sommar i Animal Crossing: New Leaf men undvek att fiska så gott jag kunde. Jag hade noll intresse i att hitta alla havsvarelser. Det är en handling i spel som aldrig lockat mig. Jag tycker helt enkelt inte om att bara stå still och vänta på ett napp. Att vänta på att vattenytan skall få ringar är varken avslappnande eller spännande, det är frustrerande och tråkigt.

När kampen med en fisk väl börjar tycker jag inte heller att de spelsystem som erbjuds är särskilt stimulerande. De är som sagt oinspirerade, simpla , banala och rentav tråkiga. Oftast handlar det om att balansera en ikon mellan två färgfält, eller inte överanstränga linan genom att släppa ut respektive dra in den då det behövs.

Jag har aldrig lyckats fångas upp att fiskespänningen i spel. Visst var det häftigt när jag 1998 lyckades fånga Hylian Loach i The Legend of Zelda: Ocarina of Time, men var det egentligen kul att stå där i den grunda sjön och försöka? Inte direkt.

Så jag antar att fiske är en grej som helt enkelt inte är för mig i TV-spel, och jag är helt okej med det. Visst välkomnar jag ett spel som skulle få mig att ändra uppfattning, men jag känner att även att jag kommit till tals med denna åsikt och kan löpa linan ut och säga att jag kan leva utan fiske i mina spel.

Finns det något minispel i andra spel som du alltid haft svårt för? Berätta!