Det faktum att Nintendo går sin egen väg och struntar i vad resten av spelvärlden håller på med kan vara den minst intressanta spaning man kan göra. Samtidigt är det svårt att inte bli fascinerad när man kollar in listan över de spel som Nintendo gett ut under det första halvåret i år. En synnerligen spännande samling genrer!

Super Mario™ 3D World + Bowser’s Fury

Bravely Default II

New Pokémon Snap

Famicom Detective Club: The Missing Heir

Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind

Miitopia

DC Super Hero Girls: Teen Power

Game Builder Garage

Mario Golf: Super Rush

Vi har ett 3D-plattformsspel för fyra spelare, ett klassiskt japanskt rollspel enligt 90-talssnitt, en spel där man fotograferar monsterdjur, två stycken visual novels och detektivspel som är remakes av två 80-talsspel som inte tagit sig utanför Japan förut, lättsamt Mii-rollspel, ett färgglatt actionspel för en yngre publik baserad på en tecknad TV-serie, ett spel där du gör dina egna spel, samt ett party-golf-spel. Det är som om Nintendo kollat in listan över de smalaste genrerna i spelvärlden just nu och bestämt sig för att släppa ett spel i var och en av dem under det första halvåret.

Efter 85 miljoner sålda Switch-konsoler är det uppenbart att Nintendo inte har någon prestationsångest eller känner att de måste satsa på säkra kort för att hålla ångan uppe. Visst, vi har Breath of the Wild 2, Splatoon 3, Metroid Prime 4, säkert ytterligare ett par Mario-spel och en herrans massa Pokémon-spel på gång också, men det känns tryggt att Nintendo fortsätter att vara Nintendo i medvind som i motvind.