Här ovanför kan ni se Andrea blir intervjuad inför den danska filmpremiären för The Hobbit

Jag har spelat dataspel sedan 80-talet och kan snart inte kalla mig för trettionånting, men dataspelintresset har varit något som följt med mig genom åren. Jag fastnade direkt för point-and-click-spel och hade fantastisk kul med Baldur’s Gate, kärade ner mig i Final Fantasy-spelen och även Dragon Age. Jag har lärt mig köra bilspel på arkaden och skjuta mig igenom House of the Dead. Jag har svingat mig runt i Florens som lönnmördare, transporterat mig genom gröna rör, räddat jorden ett oändligt antal gånger och universum vid ett par tillfällen och haft väldigt väldigt kul.

LÄS MER: Tio år av Mass Effect

Rent privat är jag projektledare inom IT, gift med man och har ett barn på 10 år som fajtas med mig om spelkonsoltiden. Han har lärt sig hur det är med hans mamma. För något år sen var det problem med handkontrollerna när sonen och hans kompis skulle spela. ”Vi måste ropa på din pappa”, väser kompisen. ”Nej, det är ingen poäng”, svarar min son, ”om det handlar om spel, då är det mamma som kan.”

Så är det.