Världen har alltid varit lite galen, men det senaste året har den bitvis varit mer ensam, kall och galen än någonsin. När det känns deppigt är dags att påminna sig om de små positiva saker som finns att finna överallt i spelvärlden. Här är några av de glädjeämnen som lyst upp vår vardag den senaste veckan!

Martin Eriksson

Tidigare i vintras blev My Time At Portia det första spelet någonsin som jag gift mig i, och den här veckan hände det som kan hända när man har gått och gift sig: att det blivit tillökning i familjen. Själva födelsen gick smärtfritt och min fru var ute och sprang som vanligt ett par timmar efter förlossningen.

Det lilla barnet såg, av någon anledning, precis ut som en liten Norman Osborn, så jag valde att döpa honom till ”Goblin”. Det är klart att man blir lite orolig när man plötsligt har ett litet barn att ta hand om, speciellt som man redan spenderat 130 timmar i spelet, men barnet varken skriker eller bråkar eller förstör heminredningen, utan får han bara en nappflaska med babymjölk om dagen och en ny leksak då och då så är han nöjd. Så både jag och frugan kan vara ute och äventyra och slå ihjäl djur om dagarna utan att det blir något problem. Om det är så här lätt att ta hand om barn kanske man ska ta och skaffa ett par i verkligheten också?

Robin Molin

Rip and tear until it is done! Nästa DLC till Doom Eternal har släppts och jag kunde inte vara lyckligare. Jag har bara spenderat en kort tid med The Ancient Gods del två och det känns otroligt lovande. Frenetiskt demonskjutande till ett soundtrack innehållande nio strängade gitarrer är någonting jag sent kommer tröttna på. Spelet utlovar t.om en kamp med satan själv. För mig finns det ingenting att säga nej till här.

På en trevligare front annonserades Life Is Strange: True Colors. Jag är ett massivt fan av det första spelet i serien samt dess prequel och del tre ser väldigt lovande ut. Småstadsmysterier är nästan alltid tilltalande för mig och Life Is Strange: True Colors verkar kunna leverera en hel del av just detta.

David Nylander

Äntligen ute i etern igen! Så sent som i onsdags kväll fick jag återigen släppa ett nytt avsnitt av podcasten Nytt Spel Plus, podden som jag tillsammans med f.d. redaktionskollegan Johan Solinger drog igång i höstas. Tyvärr hann vi då inte längre än tre avsnitt innan Johan fick ett drömgig inom den lokala fotbollssvängen och motvilligt fick prioritera bort både Player 1 och vårt poddande. Innan han stack såg han dock till att välsigna eventuella fortsatta avsnitt från mitt håll, om jag kände mig manad att fortsätta.

Nästan ett halvår senare har jag äntligen fått tummen ur och tillsammans med en kär gammal vän plockat upp bollen igen. Nytt Spel Plus är igång igen, dock med ett för tillfället annorlunda upplägg (som kanske återgår till det normala så småningom). Förhoppningsvis håller vi bollen i rullning denna gång, och hoppas på gästspel från minst hälften av Player 1-redaktionen *hint hint*

Melody Crichlow

Från min sjuksäng denna vecka har jag flytt till en snöbegravd liten by full med väldigt ledsna britter. Jag pratar såklart om Frostpunk. Det har varit ett av mina favoritspel länge, men just denna veckan gjorde det mig verkligen extra glad. Det är nånting väldigt tillfredsställande att ta på sig rollen som diktator och behöva göra ytterst svåra beslut medans man betraktar hur ens lilla tillhåll växer sakta men säkert. Sedan blir man belönad med ännu mer moraliskt utmanande beslut, men det är ack så avslappnande. Det är ett spel som verkligen lyser med sin dysterhet, samtidigt som det är djupt och fullt av val och kval. Ska barnen jobba i gruvorna när det är 40 minus utomhus? Ska vi dyrka mig som en gudom? Ska vi bygga en till matstuga? Ja. Ja. Ja till allt.

 

Alexander Cederholm

Den här veckan släpptes äntligen Twitch-streamen ”Games, Potatoes & Spatulas” i podcast-format. Det är en spelshow som spelas in av spelutgivaren Raw Fury, men främsta skälet att jag lyssnar är för att programledaren är Garnet Lee, en av mina favorit-podcast-värdar genom tiderna. Garnet ledde den klassiska 1 Up Yours-podden hos 1up.com för nu över tio år sen och därefter Weekend Confirmed tillsammans med Jeff Cannata. Efter sin tid i spelmedia började han sen jobba för Amazons speldivision och nu tidigt i år flyttade han till Sverige och började jobba för Raw Fury.

Det är jäkligt märkligt men kul att höra en öppen amerikans perspektiv på Sverige och våra matseder, men framförallt är jag väldigt glad att efter några års uppehåll åter få höra Garnets avslappnande, roande och insiktsfulla podcast i mina öron varje vecka.

Vad gjorde dig glad den här veckan? Berätta direkt här i kommentarfältet eller på våra sociala medier!