Vi kör sällan nyheter men jag måste såklart kommentera på kvällens nyhet att Reggie Fils-Aimé lämnar Nintendo of America efter 15 år i företaget, varav 13 som dess VD.

Reggie Fils-Aimé

Han kom in i våra liv med buller, brak och swagger. Han presenterade sig för oss alla under E3 2004 med den legendariska repliken”My name is Reggie. I’m about kickin’ ass, I’m about takin’ names, and we’re about makin’ games”. Jag minns den kvällen bakom datorn tydligt som en spelkritiker som varit gemet i blott tre år. Mannen visste hur man gjorde ett intryck.

LÄS OM FLER NINTENDO-ANSTÄLLDA: Shigeru Miyamoto – mästaren med det unika perspektivet

Vid sidan av Miyamoto och Iwata var han bland Nintendos första ansikten utåt, och han var också den första amerikan som fick ståta med VD-positionen på NoA. Nintendo-fansen tog sig till den bredaxlade karlen med öppen famn och resten är historia.

Sen den explosiva introduktionen har den hårda fasaden rasat lite och Reggienator mjuknat för att passa Nintendo och en ny era. Nintendo kanske rentav smälte den hårda Pizza Hut-chefens hjärta. Hans kropp var alltid redo att ställa upp i en komisk video, bli ett meme eller avbildas som en mupp. Mannen har varit en av spelindustrins alltid återkommande kostymklädda ikoner. Alltid on point, alltid on brand.

Även om jag är något nervös över att du i april lämnar över nycklarna till Nintendo of America till (Doug) Bowser av alla personer så litar vi på ditt omdöme. Tack för alla dessa år Reggie och ta nu lite välförtjänt vila.

Vad har du att säga om Reggie och att han slutar på Nintendo?