Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 23.

Chivalry II

Lanseringsdatum: 8 juni
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Ungefärligt pris: 300-400 kronor

En minst sagt barnförbjuden medeltida krigssimulator. I Chivalry II kastas du tillsammans med många andra med huvudet först in i storslagna filmiska strider. Ta dig an allt mellan små slag till massiva slottsstormningar med en rad olika vapen och klasser. Mycket nöje.

Guilty Gear Strive

Lanseringsdatum: 8 juni
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, PC
Ungefärligt pris: 500-600 kronor

Larvigt läckert fighting-äventyr från de legendariska Arc System Works. Ni som hängt med sedan spelseriens start för över 20 år sedan kommer även stöta på många välbekanta ansikten, som nu ställs öga mot öga med sina öden.

Alba: A Wildlife Adventure

Lanseringsdatum: 9 juni
Format:
Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 200 kronor

Utvecklarna Ustwo Games ligger bakom kritikerrosade spel som Monument Valley och Assemble with Care. Nu är det dags för nästa äventyr efter en tid av iOS-exklusivitet. Alba: A Wildlife Adventure beskrivs som ett avkopplande spel där du utforskar en vacker medelhavsö och gör goda gärningar i din egen takt. Visst låter det härligt?

Chicory: A Colorful Tale

Lanseringsdatum: 10 juni
Format: 
Playstation 4, Playstation 5, PC
Ungefärligt pris: 200 kronor

Använd din magiska pensel för att återställa färgen i den grådaskiga världen. Du använder även penselns kraft för att lösa pussel, manipulera spelvärlden och skräddarsy din karaktär. Ta dig an den här färgsprakande sagan på egen hand eller tillsammans med dina vänner.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Lanseringsdatum: 10 juni
Format: 
Playstation 5
Ungefärligt pris: 550-850 kronor

En förädlad version av den omtyckta nyversionen. Förutom fler bildrutor och högre upplösning innehåller även Intergrade en helt ny expansion med den charmiga Yuffie i huvudrollen. En remaster av en remake helt enkelt.

Game Builder Garage

Lanseringsdatum: 11 juni
Format: 
Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 300 kronor

Lär dig skapa spel som ett riktigt Nintendo-proffs. För dig som tröttnat på att leta reda på just det där spelet du är sugen på, nu är det dags att skapa det. Game Builder Garage beskrivs som en perfekt startpunkt för aspirerande utvecklare med ett tydligt upplägg och metodiska lektioner.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Lanseringsdatum: 11 juni
Format: 
Playstation 5
Ungefärligt pris: 700 kronor

Playstation 5 får snart en skinande ny exklusivitet, och Rift Apart osar definitivt av den nya konsolgenerationen. Ratchet och Clank är tillbaka och får den här gången sällskap av Rivet, en Lombax från en annan dimension. Hoppa sömlöst mellan dimensioner och stoppa den skoningslösa Doctor Nefarious från att ta över alla parallella världar.

https://www.youtube.com/watch?v=9p_gg9UW9k4

The Solitaire Conspiracy

Lanseringsdatum: 11 juni
Format: 
Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 100-120 kronor

En häftigt korsning mellan det klassiska kortspelet Harpan och intensiv spionaction. Jag skulle kunna skriva mer än så, men jag har redan sålt in mig själv på The Solitaire Conspiracy. Spelet är även ute till PC sedan en tid tillbaka.

Wave Break

Lanseringsdatum: 11 juni
Format: 
Nintendo Switch, PC
Ungefärligt pris: 300 kronor

Här har vi ytterligare ett sådant där spel som inte behöver en överdrivet lång förklaring. Wave Break är världens första skateboating-spel med en skvätt av coola tricks, mängder med vapen och stora explosioner. Spelet är sedan tidigare ute på Google Stadia, men släpps nu även till Nintendo Switch och PC.

LÄS OM FÖRRA VECKANS GULDKORN: Spelen att hålla koll på – vecka 22

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.