Spelspecifikt är Player 1:s podcast om detaljerna i spel. En podd som zoomar in på alla de beståndsdelar som gör våra spel till vad de är. Spelspecifikt handlar om att se det stora i det lilla.

En podd om specifika spelmekaniker, system, koncept, speldesigner och mycket mer. Denna serie av program leds av Alexander Cederholm, chefredaktör på Player 1, där han diskuterar ämnen tillsammans med sina redaktionskollegor och andra vänner som vill gästa honom genom året.

FÖRRA VECKANS AVSNITT: Spelspecifikt 16: Ett rejält rivningsprojekt

Spelspecifikt försöker hantera smala ämnen och väldigt specifika element, och jag försöker göra en lättsmält podd på runt en timme.

Veckans ämne – Fiske

Jag personligen gillar konceptet att fiska i spel MEN jag tycker oftast att det i praktiken inte är så kul medan min gäst Mats Tapper Holmkvist (El_kebabo på Twitter) från podcasten Det måste spelas är ett jättestort fan tillika fiskare IRL och äger en massiv fiskespelsamling. Det är också ett lite mer intervju-aktigt program där jag frågar ut veckans gäst om allt som är värt att veta om livet som fiskare tills vi samlat på nog med kunskap om hur fiskespel fungerar idag och vad de kan fästa för bete på kroken för att fånga in fler spelare runtom i världen, inklusive mig, redan imorgon.

Har du själv några exempel, gamla som nya? Vilket spel är din favorit att fiska i?

Musik: Låten ”Spelspecifikt” är gjord av Dominic Ninmark. Ninmark har gjort musik till spel som Strikey Sisters, Rival Megagun och Blazing Chrome. Ni kan höra mer av hans musik här.

Vår podcast-feed ”Player 1 presenterar” finns just nu i valfri podcastspelare, nära dig! Du kan nå allt enkelt via vår samlingssida på Anchor.