1 minuter lästid

Kom igen, Sony! Varför kan jag inte bara få se antal spelade timmar per spel i mitt bibliotek? Är det så tabu för den enskilde spelaren att bli varse antal timmar som läggs på respektive spel att funktionen inte ens finns med som ett valbart alternativ i er konsol?

Alltså, jag fattar; det är kanske inte en högprioriterad fråga för er som multinationellt företag att förse spelare med den här typen av statistik. Men med tanke på att ni är de enda som inte ens ger spelare möjligheten att se sin speltid kan jag tycka att det är dags att komma in i 20-talet (eller 10-talet om en ska vara krass). Titta bara på alla andra kontemporära konsoler som har denna funktion. Även i Steam går det att se exakt speltid per spel – på gott och ont. För om jag ska vara ärlig vill jag egentligen inte veta att jag lagt över 1000 timmar på Dota 2, men jag kan åtminstone välja huruvida jag vill se detta eller inte.

Ta en sån sak som howlongtobeat.com, en spelande småbarnspappas räddning i speldjungeln. Jag blir mörkrädd när jag försöker förstå hur folk egentligen har gått tillväga för att komma fram till att Marvel’s Spider-Man tar ca 33 timmar att spela igenom för den som vill samla allt och göra alla sidouppdrag. Har de på riktigt suttit med en klocka och tagit tid på sina samtliga sessioner? Hängivenhet, minst sagt!

Seriöst, Sony! Fixar ni inte det här till Playstation 5 så ska jag- jag ska… Jag ska…! Okej, jag kommer köpa konsolen ändå, för jag är inte dum inuti huvudet. Men jag kommer fortsätta vara minst lika upprörd över det som jag är nu!