Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Men före vi presenterar veckans fråga tittar vi på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilken Disney-karaktär hade du helst kontrollerat i ett spel?

Ett nytt spel med ”faran som lurar i natten”, Darkwing Duck, skulle inte vara fel!
/Anders Eklöf

Upplägg för veckans fråga:

Just nu klurar Player 1-redaktionen på samma fråga som ni skall få denna vecka. Vi jobbar på en artikel där våra samlade svar publiceras senare den här veckan. Det är också startskottet för vår nya artikelserie ”Ge XXX en ny chans”, där X:en kan motsvara vilken spelserie som helst. Tanken är att förklara varför vi saknar en spelserie och varför den borde komma tillbaka. Det finns två regler ni måste följa och de är:

  1. Spelserien måste varit frånvarande i minst 7-8 år. Då räknas den som ”bortglömd” av utgivarna enligt oss.
  2. Spelserien räknas som just en serie om den haft minst två delar. Alltså inga one-offs.

Glöm inte heller att spelserier är inte samma sak som varumärke. Det finns t.ex. många spelserier med Mario i huvudrollen. Vi fokuserar även här mer på just konsol- och datorutgivningar. Det skall bli spännande att läsa era svar och våra kommer som sagt senare i veckan. Därmed lyder veckans fråga:

Vilken spelserie vill du se göra comeback? Förklara gärna varför.

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!