Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Förra veckan fick vi inte bara många svar utan även väldigt bra sådana. Nästan varenda person som svarade förra veckan har blivit representerad i svarslistan nedanför. Tack för alla era svar och medverkan! Det var väldigt kul att läsa allas förslag!

LÄS REDAKTIONENS EGNA ÖNSKEMÅl: Sju spelserier som behöver en ny chans

Före vi presenterar veckans fråga skall vi i vanlig ordning titta på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilken spelserie vill du se göra comeback?

Knights of the Old Republic 3 hade väldigt gärna fått lov att komma. Inte av Bioware dock så länge dom är under EA:s paraply, Obsidian hade nog kunnat göra ett bra jobb om dom fick budget för det.
/Kim Strandberg, Facebook

På tiden det begav sig gjorde Sensible software underbara spel så som Sensible Soccer och Cannon Fodder.
/Johnny Larsson, Facebook

Gargoyles quest och Actraiser. Hade gärna velat se några nya spel på PS4 och Switch.
/Sebastian Boqvist Bäckmann, Facebook

Gargoyles quest och Actraiser. Hade gärna velat se några nya spel på PS4 och Switch.
/Sebastian Boqvist Bäckmann, Facebook

Panzer Dragoon, Vandal Hearts och Half-Life. Särskilt omnämnande av Killzone som det är sex år sedan senaste OCH för att Shadows Fall inte alls kändes som originalserien. Så ett Kilzone 4 i stil med 1/2/3 hade jag väldigt gärna sett!
/Orvar Säfström, Facebook

Gargoyle’s Quest, StarTropics och Rocket Knight Adventure är de tre jag kommer på just nu!
/Mattias Krantz, Facebook

OMG. Advance Wars! Hade glömt den serien! Satan vad mycket man spelade och njöt av det! Simpelt men så bra.
/Adam Stahl, Twitter

Definitivt Jet Set Radio! Minns att jag hade JSRF till första Xboxen och spelade det så fruktansvärt mycket!
Fantastiska miljöer, fantastiskt gameplay och underbar musik! Det var spelet som fick in mig på elektronisk musik och även ett av de spelen som visade att spelmusik inte behöver vara blip-blop eller stora orkestrar. Om de skulle finslipa kontrollerna och göra det lite mer tight så hade det kunnat bli en succé!
/Peppar, Player 1

Zelda. Det har släppts massor med spel i serien, men förutom avstickaren a link between worlds har det inte släppts något i originalserien. Det har inte med 2D vs 3D att göra. Det är radikalt annorlunda gameplay i alla spel sedan Ocarina.
/Samson, Player 1

Monkey Island, men gå helst tillbaka till de tre första spelens estetik.
/Jesper RD, Player 1

Tåg

 

Upplägg för veckans fråga:

Nu på fredag lanseras Metro Exodus, den hett efterlängtade tredje delen i Metro-sagan av 4A Games. Hypen har varit hög sen E3 2017 och nu rullar det snart in i en butik nära dig. Det här fick mig att tänka på hur ofta tåg, tunnelbanor, tågstationer och liknande är representerat i spel som banor och världar. Finns det några sådana upplevelser som sticker ut för dig, eller kan det vara så att du rentav haft en minnesvärd upplevelse på ett tåg/tunnelbana i riktiga livet som du aldrig glömmer? Därmed lyder veckans fråga:

Berätta om en tåg- eller tunnelbane-relaterad spelupplevese du haft. Det är också okej att berätta om en IRL-relaterad sådan.

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!