Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Men före vi presenterar veckans fråga tittar vi på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilket spel valde du när du velade mellan två?

Jag valde faktiskt bort Breath of the Wild till förmån för Mass Effect: Andromed.
/David Nylander, Player 1

Nintendo Magasinets insida hade alltid bilder på sådär 3-6 nysläppta spel och det var oftast de man ville ha inför jul och födelsedagar. December 1991 fanns TMNT II: The Arcade, Chip & Dale: Rescue Rangers, Little Nemo: The Dream Master och The Simpsons: Bart vs. the Space Mutants på uppslaget. Spel som jag i överlag var baserade på saker jag gillade. Men i slutändan köpte vi Turtles 2 och gav Little Nemo en chans p.g.a. vad jag läst om det i samma tidning. Väldigt lyckosamt att valet inte föll på The Simpsons-spelet.
/Alexander Cederholm, Player 1

Upplägg för veckans fråga:

Mat är härligt. Och ibland kan det inspirera till väldigt häftiga och framförallt goda ideér, som t.ex. temarestauranger! Exemplet ovan är ett pop-up café med Kirby-tema som var öppet förra hösten i Tokyo. Inredningen är inspirerad av spelen och framförallt hur maten presenterades. Jag blev väldigt inspirerad av att se denna video så jag tänkte fråga er läsare vilken typ av spelbaserad temarestaurang ni kunde tänka er driva om varken licens eller pengar var ett hinder? Vilken spelserie hade du belyst, varför och hur? Ge gärna ett exempel hur din meny skulle se ut. Det måste inte heller driva en restaurang utan det går utmärkt med andra mat- och dryckesinrättning. Låt fantasin löpa fritt! Därmed lyder veckans fråga:

Om du skulle driva en resturang, café eller pub med speltema. Vilket tema skulle du välja? Berätta vad du skulle erbjuda och varför.

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!