Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Före vi presenterar veckans fråga tittar vi på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vem skulle du ta hjälp av under en zombieapokalyps?

Jag hade velat se hur Batman står sig mot zombiearmén. Tror hans blandning mellan råstyrka och gadgets hade varit kul att se. Ge mig Arkham Zombies!
/Andreas Lennartsson, Twitter

Kratos! Råstyrka som Batman bara kan drömma om samt ett überkraftigt vapen som kan krossa allt i sin väg. Kratos skulle vara ostoppbar i en zombieapokalyps!
/Adrian Olsson, Twitter

Alltså, the God of War himself: Kratos. Jag skulle vilja se det hända. På avstånd.
/Andrea Söderberg

Om man får fuska lite så väljer jag utan tvekan Serious Sam! Ofantliga mängder både vapen och ammunition låter som den bästa egenskap att ha i zombie-apokalypsen. Extraval: Batman… ingen förklaring behövs.
/Dante E

Wolverine måste ju vara bra på att kötta zombies med sin klor. Dessutom är han immun mot alla virus, så även om han blev biten så är risken minimal att han byter sida. Så ge mig Wolverine eller X-23 och jag känner mig hyfsat lugn.
/Martin Eriksson

 

Fiska

Upplägg för veckans fråga:

Att fiska är något som många uppskattar för stillsamheten och för chansen att vara i naturen en stund. För vissa är det nästan meditativt att sitta i en guppande eka och vänta på ett napp som kan leda till några minuters spänning och en eventuell hemforslad middag.

I spelen värld finns det såklart kompletta fiskespel för de största sportentusiasterna men de flesta spelare har någon gång stått och fiskat eftersom det är ett vanligt förekommande element i många dator- och TV-spel, oftast i formen av diverse minispel. Vi ser det i spel som Animal Crossing och Stardew Valley men även i episka äventyr som The Legend of Zelda och Final Fantasy XV. Alla hjältar verkar ha tid att ta en paus från att rädda världen för att fiska lite. Väldigt många spel tillåter oss att för en stund koppla av, slänga ut linan och glömma övriga bekymmer i spelvärlden. Spel presenterar oss med en myriad av mer eller mindre avancerade sätt att meta och fånga havsvarelser.
Därmed lyder veckans fråga:

Vilket spel tycker du om att fiska i? Berätta gärna varför och var.

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!