Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Det blev väldigt mycket svar i veckan. Vi tackar för allas engagemang och kärlek till musikspel! Så därmed skall vi först lyssna på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilket är ditt favoritljud i spel?

Förutom perfekt musik och att jag tror det är ett bra sätt för nybörjare att träna upp sin rytm-känsla så tror jag att det spelet kan få vem som helst att bli intresserad av dans.
/Mika Leth Facebook

Beat Saber, hands down. Tätt följt av Crypt of the Necrodancer, men inte ens det slår att få Star Wars-dansa i VR.
/Juna Henriksson, Facebook

Rock Band, utan tvekan! Tänker inte någon specifik av upplagorna, utan bara serien överlag.
Jädrar vad många timmar jag la på att lira trummor i RB. Vet inte hur många trumset och fotpedaler jag hade sönder för att de egentligen inte var gjorda för att användas
/Johan Andreas Peppar Malmlöf, Facebook

Guitar Hero 3 är svår att toppa i min bok. Har härliga minnen av hur hela min högstadieskola samlades runt en Playstation 2 bakom plexi för att försöka besegra monstret som var Through The Fire And Flames.
/Andreas Lennartsson, Twitter

Taiko no Tatsujin för den charmiga inramningen och det galna låtvalet. Theatrhythm på en stark andraplats.
/Nicolaus Camp, Twitter

Kan Rez tillskrivas som musikspel, eller tänjer man för mycket på gränserna då? Annars säger jag The Beatles: Rock Band. Fångade det estetiska och mystiken kring varje fas i deras karriär så ruggigt bra — och introducerade deras musik till en helt ny generation. Beatles var inget vi brukade spela hemma i köket innan, men nu är de alltid med på nåt hörn.
/Rasmus Fritzon, Twitter

Med extremt bra musik och med spelmoment som verkligen gör att man känner sig både som en Jedi och en flowmaster när man väl bemästrar en låt på högre svårhetsgrader, jag kan inget annat än att säga musik VR spelet “Beat Saber”.
/Christofer Schenström, Player 1

Jobbade i spelhuset på Liseberg när Dancing Stage kom någon gång i början av 2000-talet. Dancing Stage hade långa köer hela dagarna, men vi som jobbade där kunde komma lite innan öppning och dansa lite. Så förbannat roligt och jobbigt. Har aldrig vart i så bra form som då.
/Josefin, Player 1

kart-spel

Upplägg för veckans fråga:

Vet ni vad vi ser alldeles för lite av i dessa dagar? Kart-spel! Förr i tiden skulle alla varumärken och dess mamma ha sin egen spelserie. Spelmaskots tampades mot varandra ifrån ett fordon som var allt som oftast var alldeles för litet för förarens oproportionerliga kroppshydda. Självklart fick ikoner som Crash, Mario sina spel, men känner du till att Konami släppte ett kart-spel eller att Sub-Zero och Scorpion fightats ifrån ett bilsäte i Motor Kombat? Star Wars, Looney Toons, Musse Pigg och många fler hade en gång i tiden egna kart-spel. Om du hade ett IP på 90- och 00-talet så var chansen stor att du ville att dina populäraste karaktärer skulle ha bilduster i chibi-form.

Denna genre liksom spelmaskotar i allmänhet är lite mer sällsynt idag men det borde inte hindra oss från att se mer av denna subgenre inom racing-segmentet. Och vem bryr sig om föraren är en söt liten tygpojke eller en fullvuxen brölig karl med skäggstubb? Eller om det har sitt ursprung i spelens värld eller ej? Alla skall ha chansen att uppleva lyckan att klämma ner sig i ett pyttelitet fordon och kasta dumma vapen på andra som är i ens väg. Därmed lyder veckans fråga:

Vilket existerande varumärke, från spel, film, TV eller annan media, hade du velat se få ett kart-spel? Motivera hemskt gärna!

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!