Det vore nästan en kardinalssynd att inte sätta ett romantiskt tema på veckans spelmelodi när tajmingen är så perfekt. Det är också ett ypperligt tillfälle att belysa ett mindre självklart låtstycke från Zelda-serien såhär på alla hjärtans dag. Vi skall kika närmre på The Legend of Zelda: Skyward Sword och den gången Nintendo nästan vågade skapa en romantisk relation mellan Zelda och Link.

Många är vi som i våra sinnen redan “shippat” Link och Zelda i våra huvuden. De är det där paret som för evigt verkar dömda att aldrig riktigt kunna bli ett par, av ena eller andra skälet. Ibland känns deras relation platonisk, vid andra tillfällen är de knappt bekanta. Eftersom Nintendo några få gånger vågat visa små gnistor av känslor har det gjort att många fans fortfarande tålmodigt väntar på när de två äntligen skall finna kärleken i varandra. Därför är veckans melodi betydande för den spelas när Nintendo tog Link och Zeldas relation längre än de någonsin gjort tidigare. De till och med satte denna relation i fokus i en av sina trailers, komplett med musikstycket ifråga.

I The Legend of Zelda: Skyward Sword är Zelda och Link barndomsvänner i Skyloft, en stad som svävar uppe bland molnen långt ovanför Hyrule. Mycket av spelets inledande timmar handlar om att dels lära sig spelet men även att umgås med Zelda. Det är inte särskilt svårt att se ett frö av kärlek i deras relation den här gången. Det kan absolut ses som vänskapskärlek också men sen får vi inte glömma att låtens namn är “Romance in the Air” vilket borde indikera vissa saker.

Detta kärlekstema spelar ofta när de två är i bild samtidigt under tidiga delar av spelet. Stycket är komponerat av Takeshi Hama, en frilansare som Nintendo anställde på heltid mellan 2010 och 2012 för att jobba på musiken i Skyward Sword men även Super Mario 3D Land. Innan dess hade han gjort musik till spel som Devil May Cry.

Det finns en viss luftighet i stycket. Man känner verkligen hur man vill dansa på moln. Det är en väldigt fladdrig och svävande melodi som passar utmärkt för det himmelska temat. Sen har Hama lyckats skjuta in extra glädje och lycka i musiken för att riktigt markera känslan mellan de tu. Det är ett stycke musik som verkligen träffar rakt i hjärtat under väl valda delar av spelet. Och när stränginstrumenten stegrar och far iväg likt två lyckligt förälskade Loftwings som vill vara ensamma för ett ögonblick såhär på alla hjärtans dag känns allt perfekt.