Det är onsdag och det betyder att vi skall gräva fram lite mer spelmusik! För några veckor sen lyssnade vi på musik från Battlefield-serien och därför tänkte jag idag rikta blickarna till första världskriget där Valiant Hearts: The Great War äger rum, ett spel där vi följer hur krigets hemskheter påverkar fyra olika människors liv.

FÖRRA VECKANS SPELMELODI: Tetris – Theme A/Korobeinki

Det här är enligt mig ett av 2014 vackraste spelmusikstycken. Det är inte bakgrundsmusik, musiken behöver inte styrka något som sker på en skärm. Dream Within Dreams träffar direkt i hjärtat och uttrycker vedmod, hård trevande kamp och en gnutta hopp. Det enda man ser på skärmen är den franska bonden, pappan och farfarn Emile som står på ett krigshärjat slagfält där dammet lättat tillsammans med sin trogna fyrbenta vän Walt. Det är ett stycke som direkt på startskärmen förmedlar vad Valiant Hearts handlar om. Det är ett spel som berör och musiken lyckas göra detsamma.

Musiken är komponerad av Ian Livingstone som tidigare jobbat inom film, TV och andra TV- och datorspel så som Battlefield 1943 och Project Gotham Racing 2. Här presenterar har förmodligen ett av sina bästa alster till dags dato i spelindustrin.