Det bjuds på militanta toner idag när vi skall lyssna på huvudtemat till allas favoritmaskkrigsspel som snart är 18 år.

Worms slog ner som en bomb på datorspelsmarknaden i 1995. Det var det absolut hetaste och roligaste man kunde spela för stunden och förmodligen resten av året. Fyra vänner flockades runt ett gemensamt tangentbord för att spela Team 17:s makalöst roliga turordningsbaserade spel med små krigiska maskar i huvudrollen som ville göra processen kort med varandra.

Alla man kände hade en kopia av det här spelet och jag minns tydligt hur det på den tiden var ett av de vanligaste smyginstallerade spelen på skolans datorer. Personligen älskade jag Worms och jag har svårt att räkna timmarna jag spenderat i lokal multiplayer med vänner. Välplacerade dynamiter, skickligt hanterande av repkroken och den hysteriskt märkliga fårbomben var alla element som gjorde Worms till den härliga multiplayer-upplevelse det var.

FÖRRA VECKANS SPELMELODI: Valiant Hearts – Dreams Within Dreams

Musiken då? Ja, det finns inte så mycket framträdande musik i den här spelet. Banorna var i överlag ganska ambienta. Men det fanns ett stycke som stack ut och det var självaste huvudtemat som spelades i menyerna som är skapat av den norska kompositören och ljudingenjören Bjørn Lynne som flyttade till Storbritannien och började jobba på Team 17 i samband med Worms.

Det är en minnesvärd och visselvänlig kort trudelutt som passar spelets besynnerliga tema. Helt ärligt kan man nog säga att musiken nästan är för seriös med tanke på vad för typ av spel det rörde sig om. Jag minns i alla fall den här militära marschmusiken. Det hade varit ganska konstigt om jag inte gjort det efter hört melodin loopa tusentals gånger.

Förresten, är det någon som minns vad dom brukade döpa sina sin kvartett maskar till?

Låten i originalutförande

https://www.youtube.com/watch?v=sHzShirqd84

Den vanligaste typ av remix på Worms-temat är techno/trance-versioner. Här kommer en som kändes lite annorlunda med sin tendens att lägga in extra toner överallt.