Sitter du på tankar och funderingarm om dator- och TV-spel som behöver ventileras? Saknar du ett kreativt utlopp för alla dina spelerfarenheter och -upplevelser? Älskar du det skrivna ordet? Då tycker vi på Player One att du ska ansluta dig till oss på redaktionen som skribent.

Vad skriver Player One om?

Det som gör att vi sticker ut mest är vår brist på regelrätta recensioner med betyg. Istället tillåter vi spelen inspirera till tanke. Istället för heltäckande konsumentinformation tror vi på att spel kan vara en katalysator för små och stora tankar om samtid, kultur, spelmekanik, historia och mycket mer. Vi gillar att fokusera på de delar som är genuint intressanta för oss vilket kan resultera i att ett spel inte mynnar ut i en recension utan istället leder det till en till tre mindre men högst tänkvärda alster.

På Player One vill vi uppmuntra våra skribenter att använda sina expertiser för att skapa nytt innehåll. Vi älskar artikelserier, teman och tajmade texter! Detta är stommen av vad som gör oss unika samtidigt som vi då producerar och levererar laserfokuserade speltexter om både stora och små spel, gamla som nya. Player One är en väldigt indie-vänlig svensk spelsajt som alltid har ett öga på även de mindre aktörerna på marknaden. Nyheter är inte vår grej däremot, i alla fall inte utan en medföljande fundering. Vi vill överlag slippa den hets som följer med nyheter.

Här är en utvald lista på texter vi skrev under 2020 för att ge dig en uppfattning vad vi försöker skapa. Här kan du se diverse specialer vi skapat.

Vem söker vi?

Vi välkomnar gammal och erfaren som ung och grön skribent. Olika perspektiv är viktigt för oss. Vi ser hemskt gärna att kvinnliga och icke-binära skribenter skickar in en ansökan men alla är välkomna att söka. Vi har ingen gräns på hur många vi tar in. Vårt mål är att presentera en spelsida som uppdateras frekvent, där alla har laganda, hjälps åt och bidrar lika mycket utan att slita ut sig. Genom att vara fler slipper vi såna problem. Det skall vara kul att skriva om spel! Vi ser gärna att du som söker kan skapa innehåll baserat på aktuella händelser, speldesign-filosoferande eller att har kärlek till äldre spel. Som sagt, spel ska med enkelhet skapa tanke hos dig. Då passar du hos oss.

Vad erbjuder vi?

Vi vill tydliggöra att skrivande för oss är volontärt och utan monetär ersättning. Vi gör det vi gör för att vi älskar spel, att skriva och ha åsikter. Vi ger våra skribenter gott om utrymme samt tid att växa som kritiker och en möjlighet att påverka innehållet på sidan. Vad vi erbjuder är en möjlighet för dig att uppleva spel som du kanske inte hade testat, nya spelerfarenheter samtidigt som vi kan öppna dörrar till olika evenemang och förhandsvisnings-möjligheter runtom i landet. Dessutom belyser vi sjävklart dig som skribent. Vi är alla Player 1 men ditt arbete presenteras under ditt eget namn och inte något samlat banér.

Skicka en presentation där du berättar om dig själv och varför du vill bli en del av Player 1 samt ett arbetsprov (valfritt spelrelaterat innehåll) till vår chefredaktör Alexander. Det går också utmärkt att ställa frågor om uppgiften och vad det innebär att vara skribent för Player 1 på samma e-post.