Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Streamingtjänsten xCloud vävs samman med Xbox Game Pass
Det är fortfarande några dagar kvar innan Microsofts stora Xbox Series X-presentation där vi kommer få se mer från nästa generation, men den gångna nyhetsveckan har likväl dominerats av den amerikanska konsoljätten. Via ett inlägg från Xbox Wire kan vi nämligen läsa att streamingtjänsten xCloud kommer sammansättas med Xbox Game Pass Ultimate utan någon extra kostnad under september månad. Detta innebär att alla som prenumererar på den populära tjänsten också kommer kunna streama hundratals spel till sin mobil eller surfplatta när höstmörkret lägger sig.

LÄS MER: Battle royale och Bombermans delade DNA

Flera nytillskott påväg till Google Stadia
Veckan som gått bjöd på ännu ett avsnitt av nyhetsprogrammet Stadia Connect där flera titlar avslöjades vara påväg till plattformen. Mest noterbart var definitivt ett helt nytt Bomberman med titeln Super Bomberman R Online kommer släppas tidsexklusivt för Stadia under hösten. Vi fick även veta att Sekiro: Shadows Die Twice kommer släppas till Stadia under hösten, vilken säkerligen kommer sätta streamingtjänstens stabilitet på prov. Du ser hela programmet här nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=Dl8YpMo72VE&feature=emb_title

Konami byter motor för nästa PES
Konami kommer inte släppa en fullblodig uppföljare till FIFA-utmanaren eFotball PES 2020 under hösten. Istället kommer PES 2020 få en så kallad säsongsuppdatering medan spelserien gör sig redo för nästa generation. Nästa riktiga upplaga i spelserien (som vi gissar kommer få namnet eFotball PES 2022) kommer utvecklas i Unreal Engine och planeras släppas under andra halvan av 2021. Detta rapporterar Eurogamer. Du hittar en första inblick på hur nästa generations Messi ser ut i klippet nedan.

Betan för Marvel’s Avengers börjar i augusti
Gameplay-klipp i all ära, men inget slår att ha handkontrollen i handen och själv testa kommande spel innan du bestämmer dig. Och ganska snart kommer du kunna göra just detta för det kommande Marvel’s Avengers. Spelets beta kommer inledas den 7 augusti, dock endast för Playstation-spelare som förhandsbokat titeln. Den 14 augusti kommer alla som förhandsbokat spelet ha möjlighet att testa det oavsett plattform och den 21 augusti öppnas betan för alla. Innan dess är det dock dags för ännu ett avsnitt av programmet War Table där vi kommer få se mer från det kommande superhjälteäventyret.

Såhär ser Crysis Remastered ut på Switch
Nästa vecka släpps Switch-versionen av Crysis Remastered även om övriga versioner försenats utan något nytt datum. Och det ser faktiskt ut som att den blygsamma hybridkonsolen klarar av det gamla grafikmonstret, även om upplösning och bildfrekvens tvingats ta emot några smällar. Kolla in klippet nedan och döm själv.

Crysis Remastered – 23 juli
Kan den verkligen köra Crysis? Släpps till Nintendo Switch.

Röki – 23 juli
En mörk och vacker saga baserad på skandinavisk folktro. Släpps till PC.

Tannerberg – 24 juli
Dags att bege sig till östfronten. Släpps nu till Playstation 4 och Xbox One,

Veckans guldkorn
Nedanstående klipp har några månader på nacken, men eftersom jag helt hade missat det när det begav sig finns det en chans att det är nytt för er också. Så vad hade hänt om någon slängde in AAA-jätten Grand Theft Auto V och indiepärlan Sayonara Wild Hearti en torktumlare tillsammans? Troligen något sådant här.

Veckans jobbtips
Vi vet alla hur stel stämningen kan bli när du ringt och sagt till jobbet att du ligger hemma i hög feber och sedan inser att du är vän med chefen på Playstation Network. Men tack vare knepet nedan kan du stanna hemma och spela Beat Saber utan att behöva oroa dig för obekväma telefonsamtal.

HÄLSA PÅ SIDANS NYTILLSKOTT: Hur, var och varför? Kort om vår nya skribent Oskar

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!