Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Nästa Assassin’s Creed heter Valhalla
Veckan som gått har innehållit gott om nyheter kring nästa spel i Assassin’s Creed-serien. Efter ett långdraget avslöjande och en premiärtrailer (som du hittar här) vet vi nu att kommande spel i serien heter Assassin’s Creed Valhalla och kommer utspela sig under vikingatiden. I spelet kommer vi ta kontroll över en krigare med det klassiska farmor-namnet Eivor och ge oss iväg på ett storslaget äventyr i 800-talets England och Norge. Spelet har en planerad lansering under slutet av 2020 och vi kan säkerligen beskylla det tvetydiga lanseringsdatumet på ovissheten kring de nya konsolerna, då spelet är påväg till dubbla konsolgenerationer.

Nästa generation med Xbox tar fart nästa vecka
Vi stannar kvar vid Assassin’s Creed Valhalla, åtminstone till viss del. För att kort efter spelets avslöjande gick Microsoft ut och bekräftade att flertalet kommande spel till deras Xbox Series X kommer visas upp i detalj kommande vecka. Ubisoft var då snabba med att bekräfta att Valhalla kommer vara ett av spelen som visas upp. Vilka fler spel som ligger på bordet är i nuläget oklart, men vi vet att det endast handlar om titlar från tredjepartsutvecklare. Det hela tar plats under torsdag eftermiddag, så sätt en plutt i kalendern redan nu.

WWE 2K ger sin in på arkadspåret med Battlegrounds
WWE 2K20 hade det inte särskilt lätt när spelet lanserades i fjol. Ifall du sökte fram spelklipp från titeln var det större chans att du hittade en av spelets många buggar än en sekvens från spelet som det var menat att se ut. Det hela ledde till att utgivarna 2K meddelade att ingen ny wrestlingsimulator fanns planerad för 2020, och det är här Battlegrounds kommer in. WWE 2K Battlegrounds utvecklas av Saber Interactive (NBA 2K Playgrounds) och blir en mer arkadinspirerad variant av wrestlingserien. Som om inte wrestling var tillräckligt överdriven från början. Spelet planeras släppas under hösten och du hittar en trailer här nedan.

Geoff Keighley inleder Summer Game Fest
E3 må vara inställt och är ur flera synvinklar nere för räkning, men det betyder inte att vi blir utan en sommar fylld av sena nätter, alldeles för mycket kaffe och en massa nya spel. Tack vare det nya Summer Game Fest med Geoff Keighley vid rodret verkar vi likväl ha en härlig spelsommar framför oss. Men istället för att klämma in allting under ett par dagar kommer Summer Game Fest pågå under fyra hela månader, från maj till augusti, och innehålla allt mellan nya trailers till spelbara demos. Men även om vi redan är inne i maj månad hittar vi skralt om nyheter kring när vi faktiskt kan bänka oss framför skärmarna (förutom ovanstående Xbox-evenemang). Det vi vet är utgivarna som kommer ingå i festens första fas där CD Projekt, Bethesda, EA, Xbox och PlayStation bara är några av namnen. Ifall du vill ha stenkoll på Summer Game Fest är det även möjligt att registrera sin e-postadress via hemsidan för notifikationer så fort saker händer.

Nya lanseringsdatum för The Last of Us Part II och Ghost of Tsushima
För inte så längesedan fick vi veta att The Last of Us Part II blivit av med sitt lanseringsdatum eftersom de rådande omständigheterna försvårade en synkroniserad lansering för fysiska såväl som digitala utgåvor av spelet. Där och då verkade möjligheterna till att få uppleva Ellie och Joels nya äventyr inom kort små, men under veckan har spelet fått ett nytt och relativt närliggande lanseringsdatum. The Last of Us Part II kommer nu släppas den 19 juni, vilket innebär att sommarens andra Playstation-exklusiva storspel Ghost of Tsushima fått flytta något åt sidan och släpps nu istället den 17 juli. Detta meddelar PlayStation-bloggen.

En viktig notering är även att stora delar av The Last of Us Part II tyvärr har läckt ut på nätet. Hur eller varför detta har skett är i nuläget oklart, men du bör likväl vara försiktig när du klickar runt i diverse kommentarsfält.

En bunt med EA-spel kommer till Stadia
Veckan som gick bjöd även på lite nyheter kring kommande spel till Google Stadia, detta via ett kortare avsnitt av Stadia Connect. Ett av de mest noterbara kommande tillskotten i biblioteket var ett gäng EA-spel med Star Wars Jedi: Fallen Order i spetsen. Dessutom är det tidigare Switch-exklusiva Octopath Traveler nu tillgängligt via plattformen. Du ser sändningen i sin helhet här nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=zPITKqTguxI


John Wick Hex – 5 maj
Det mest ologiska John Wick-spelet du kan tänka dig. Släpps nu till Playstation 4.

Someday You’ll Return – 5 maj
Res tillbaka till platsen dit du svor att aldrig återvända. Släpps till PC.

Lonely Mountains: Downhill – 7 maj
Ge dig ut på nya livsfarliga cykelturer. Släpps nu till Nintendo Switch.

HÅLL KOLL PÅ SPELÅRET: Lanseringslista 2020

Spirit of the North – 7 maj
En stillsam resa om utforskande och vänskap. Släpps nu till Nintendo Switch och PC.

Void Bastards – 7 maj
En Bioshock-inspirerad strategisk shooter. Släpps nu till Playstation 4 och Nintendo Switch.

Megabyte Punch – 8 maj
Bygg och utveckla den ultimata fightern. Släpps nu till Nintendo Switch.

Before We Leave – 9 maj
En pacifistisk stadsbyggare i universums mysigaste hörn. Släpps till PC.


Veckans Hem till Midgård
Visst är vikingar häftiga. Men oavsett hur hård eller seriös en påhittat vikingakrigare är kommer vi svenskar aldrig kunna låta bli att dra en parallell till det fantastiska Hem till Midgård. Vi undrar ju om det finns en chans att se Lill-Snorre och gänget under våra äventyr i Assassin’s Creed Valhalla. Isåfall får de nog dra upp bildkvalitén något.

Veckans låtsasspel
Det är alltid kul att klura ut eventuell namn på kommande storspel. Därför är det extra roligt när det officiella avslöjandet lyckas klura med sig själv och komma fram till nedanstående. Assassin’s Creed Offline låter nästan som en blandning mellan lönnmördarserien och Watch Dogs. Ni hörde det här först, Ubisoft.

Veckans tappa hakan
Jag säger som Barret Courtney här. Jag vägrar gå på att detta är ett spel. När jag satt med kompisarna på pojkrummet och spelade Burnout 3 för 15 år sedan kunde vi diskutera länge om hur spelen kunde tänkas se ut i framtiden. Vi hade våra vilda förhoppningar om att vi till slut inte skulle kunna se skillnad mellan spelens värld och verkligheten, och jag undrar om vi inte är där nu.

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!