Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Det bästa från veckans State of Play
När Playstation avslöjar en kommande State of Play i dessa tider drar de många blickar till sig. De var dock noga med att poängtera hur inga nyheter om den nya konsolen skulle avslöjas, vilket såklart sänkte förväntningarna något. Hursomhelst bjöds vi på ett program med nytt innehåll från kommande Playstation 4-, Playstation VR- såväl som några Playstation 5-spel. De mest intressanta nyheterna var att Spelunky 2 fått en lanseringsdatum och kommer ut redan den 15 september, att Hitman 3 kommer vara spelbart från början till slut i VR och att Hood: Outlaws & Legends är en helt ny kommande titel till Playstation 5. Du hittar programmet i sin helthet här nedan.

Rocksteady har äntligen avslöjat sitt nya spel
Efter år av gissningar och rykten har äntligen den etablerade Batman-studion avslöjat sitt kommande projekt. Nu vet vi att spelet kommer kretsa kring Suicide Squad och att det kommer visas upp för första gången under DC Fandome den 22 augusti. Enligt Jason Schreier bör vi dock inte förvänta oss mycket mer än en kort teaser.

xCloud har ett lanseringsdatum
För ett par veckor sedan kunde vi läsa att Microsofts streamingtjänst xCloud skulle sammanvävas med Xbox Game Pass Ultimate under hösten, nu har vi dessutom ett exakt datum. Den 15 september kommer Game Pass Ultimate-prenumeranter ha möjligheten att streama fler än 100 olika spel till sin Android-telefon eller surfplatta, dessutom kommer alla nya spelsläpp från Xbox Game Studios vara tillgängliga för streaming från dag ett. Detta skriver Eurogamer.

Apple blockerar xCloud på iOS
Om du vill ta del av det lukrativa xCloud men endast har iOS-enheter i hushållet ser det tyvärr mörkt ut för stunden. Streamingtjänsten kommer nämligen inte dyka upp hos Apples produkter i den närmsta framtiden. Anledningen till detta, enligt Business Insider, är att Apple inte har möjlighet att avgöra om varje spel som ingår i tjänsten faller inom företagets riktlinjer. Microsoft hade alltså behövt söka godkännande för varje enskilt spel som ingår i xCloud, vilket man inte gjort. Andra streamingtjänster såsom Spotify och Netflix existerar på App Store utan att varje låt, film eller serie godkänts av Apple, men det är spelens interaktivitet som gör att de inte faller inom samma kategori. Vill du testa på xCloud inom kort är det alltså bara att damma av den gamla Android-luren.

Spider-Man kommer till Playstation-versionen Marvel’s Avengers
Det kommande Marvel’s Avengers kommer få ännu en ny hjälte efter spelets lansering, men bara för de som valt att spela på Playstation. Det är nämligen så att ingen mindre än Spider-Man blir ett exklusivt tillskott för Playstation-versionerna av spelet, detta via Playstation-bloggen. Med tanke på denna exklusivitet hade det inte varit omöjligt att det var Insomniacs tolkning av superhjälten som var påväg, men det ser ut att vara en egen version av Spidey som ansluter till Avengers. Den vänliga grannskapshjälten landar i Marvel’s Avengers under 2021.

Dualshock 4 blir inte kompatibel med Playstation 5-spel
Sony har avslöjat vilka tillbehör som kommer fungera med det kommande Playstation 5, och Dualshock 4 är delvis ett av dem. Handkontrollen för Playstation 4 kommer endast fungera med utvalda Playstation 4-spel på den nya konsolen, men inte med Playstation 5-spel. Vidare kommer de flesta hörlurarna såväl som rattar och arkadpinnar fungera med den nya konsolen. Givetvis kommer även Move-kontrollerna fungera med Playstation 5 för att tillgängliggöra VR-spel. Playstation-kameran kommer också fungera även om den kommer behöva en kostnadsfri adapter. Detaljerna kring hur denna adapter ska distribueras är ännu oklart, även om det mest logiska vore att skicka med den i kartongen.

Hyper Scape – 11 augusti
Cybervärlden har bara plats för en vinnare. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Risk of Rain 2  – 11 augusti
En ny dimension av skoningslös action. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

A Total War Saga: Troy – 13 augusti
Ett kostnadsfritt tillskott i den omtyckta spelserien. Släpps till PC.

EA Sports UFC 4 – 14 augusti
Kliv in i oktagonen. Släpps till Playstation 4 och Xbox One.

Veckans åldersnoja
Det här med att känna sig gammal är ett märkligt fenomen. Det spelar egentligen ingen roll om du är 75, 50 eller 25 år, den där känslan kan likväl smyga sig på under särskilda omständigheter. Därför är det bra att Skyrim finns, så personer i precis alla åldrar kan uppleva den fantastiska känslan.

Veckans IRL
Här krävs det egentligen ingen vidare introduktion. Inlägget nedan beskriver bäst själv vad det handlar om, det bästa du kan göra är att trycka på play och bara känna hur det ryker i smilgroparna.

Veckans skärmbild
Den gångna generationen har bjudit oss på mängder med kompetenta fotolägen från diverse spel, men fotoläget är ingenting utan spelare som gör allt de kan för att skapa bästa möjliga skärmbild. Bilden nedan kommer från Ghost of Tsushima, ett spel där såväl rävar som blixtar och dunder spelar en framträdande roll. Kombinationen av de bägge blev dock bättre än vi någonsin kunnat ana.

Veckans ansökningsvideo
Nu när du läst veckans Checkpoint och tänker att även du hade velat skriva om spel i alla dess former vill jag be dig kika på klippet nedan. Redaktionen på Player 1 växer, men vi vill växa ännu mer. Därför hade vi blivit superglada av att få in ännu fler kollegor som kan bidra med intressanta och fräscha perspektiv på spelvärlden. Slå en kik och hör av dig!

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!