Jag har under ett par dagar bläddrat igenom Nintendos digitala portal för nya spelinköp i jakt efter något nytt portabelt tidsfördriv. Efter många om och men fanns där en omslagsbild som stack ut lite extra med texten ”Cat Quest”. Jag vill ändå påstå att mina kunskaper kring diverse spelsläpp är relativt bred, men detta var något jag aldrig hört talas om. Vid närmare efterforskningar visade det sig att spelet faktiskt funnits ute på marknaden i ungefär ett år. Hur som helst krävdes det inte mycket mer än 15 sekunder av en tillhörande trailer innan jag var såld och spelet låg i min varukorg.

Så vad är Cat Quest? Ungefär exakt vad det låter som. Du spelar som en söt liten katt, även om vår protagonist inte skulle gå med på den beskrivningen, vars syster blir kidnappad av en elak vit katt (för att skurk-kissen måste såklart vara vit) vilket leder dig in på en rad äventyr för att rädda ditt kära kattsyskon. Sättningen för allt detta är en öppen kattvärld där vår huvudkaraktär genomför uppdrag till höger och vänster för att gradvis växa sig starkare och samla på sig bättre utrustning. Det är helt enkelt, i brist på en bättre benämning, ett katt-rollspel.

LÄS MER FRÅN BLOGGEN: Varför måste allting bli en Netflix-serie?

Det som gör att jag inte kan sluta spela detta verk är delvis det konstanta belöningsystemet utvecklarna har implementerat där varje avklarat uppdrag och besegrad fiende belönar dig på något vis. Antingen genom en bunt med erfarenhetspoäng, guldpengar, nya föremål eller alltihop. Ett annat skäl till varför jag fastnat för Cat Quest är den dundercharmiga världen som är fylld med söta katter och ordvitsar så dåliga att de blir bra. En eldbaserad magi din hjälte kan använda heter för katten ”flamepurr”. Kom igen!

Det finns ett sista skäl till varför jag tycker alla borde spela Cat Quest som utgår från spelets enkelhet. Din rörelsearsenal består av grundläggande rörelse, en rullande rörelse, slag med närstridsvapen samt magiska krafter. Din karaktärs statistik grundar sig i hälsopoäng, hur mycket skada du gör med närstridsvapen, hur duktig du är med magi samt hur mycket skyddande rustning du har. Det är så simpelt att vem som helst kan hoppa in och ha kul men samtidigt tillräckligt djupt för att kunna sätta kattklorna i mer erfarna spelare.

Gör dig själv, ditt barn eller din katt en tjänst och köp Cat Quest till en av många plattformar som finns tillgängliga. Du kommer inte ångra dig.