“Godmorgon” allihopa! Hoppas alla är utvilade för vi har en jäkla massa nyheter åt er! Under natten till fredag höll Nintendo en Nintendo Direct och det ramlade ut en rad olika nyheter. Vi fick äntligen en lite klarare bild över Nintendo Switch utstakade bana inför 2019 och några uppdateringar kring kommande Nintendo 3DS-släpp. En nyhet var “ny” bland 3DS-informationen och det var att Nintendo beslutat att återutges den mysiga Nintendo Wii-klassikern Kirby’s Epic Yarn, nu omdöpt till Kirby’s Extra Epis Yarn.

I den här artiklen kommer jag bara belysa de saker jag tyckte var mest intressanta eller nyhetsvärdiga. Uppdateringar om existerande produkter hoppar jag över här. Missade du sändningen och vill se hela presentationen själv så lämnar jag en video här nedanför så du inte missar någon nyhet som intresserar just dig.

Luigi’s Mansion 3

Jag minns att jag blev lite sne på Nintendo när remaken av Luigi’s Mansion bara skulle släppas på Nintendo 3DS men nu är allt förlåtet! Inatt blev vi varse om att Luigi går på helt ny spökjakt i 2019. Trailern var väl inte den mest spännande för allt ser väldigt bekant ut. Man kan ju hoppas att denna del i sagan bjuder på några genuina nyheter. Det är inte sagt om Next Level Game (som utvecklade tvåan) utvecklar titeln men eftersom studion inte levererat något sen Metroid Prime: Federation Force i 2016 är det inte omöjligt.

 

City Skylines

Om Paradox och Collosal Order får City Skylines och spinna ordentligt på Nintendo Switch är det bara att tacka, ta emot och bli väldigt imponerande, med tanke på vilken systemslukare spelet kan vara på datorer. Hur som helst är det ett fantastisk stadsbyggarspel och även om Switch kanske inte är den optimala plattformen var det en kul och oväntad nyhet.

 

Nintendo Switch Online

https://youtu.be/t2MbclhRzmg

Den 18 september aktiverar Nintendo Switch sin onlinetjänst och tanken var väl att utveckla på vad den tjänsten innehöll men jag är lite osäker om vi fick något nytt utav den video som presenterades. För 20 euro får du ett års service som ger dig onlinespelande, möjligheten att säkra sparfiler i molnet, ett växande bibliotek av NES-spel med nya funktioner, smartphone-app och särskilda erbjudanden som de inte gick in på i detalj denna gång. En tänkbar nyhet var att vi kunde skymta NES-spel vi inte hört om tidigare.

 

Town

Pokémon-studion Game Freak har på senare år överraskat med lite olika speltitlar utanför det bekanta Pokémon-galleriet och rollspelet Town blev därmed var en intressant ny bekantskap. Designen är säregen och sticker ut men det som gör saker verkligen intressant är att hela spelet tydligen skall utspela sig i en enda stad. Det är ett spännande koncept som jag hoppas de nyttjar till fullo då jag gillar film och spel som utspelar sig på små ytor.

 

New Super Mario Bros. U Deluxe

Nintendo fortsätter att spotta ut uppdaterade versioner av alla sina Wii U-spel. Nu har turen kommit till spelet som lanserades sida vid sida med konsolen i 2012. Denna nya utgåva klumpar ihop originalspelet med den fristående expansionen Super Luigi U vilket ihopslaget erbjuder 164 banor! Nabbit är tillbaka och har samma funktion som tidigare men nytt är att Toadette kan förvandlas till Peachette och erhålla dubbelhopp och prinsessans varumäresskyddade glidsvävning. Återutgivningens artar nästa Switch år då det släpps den 11 januari.

Snart finns alla Wii U-spel på Switch. Jag saknar vid det här laget bara Super Mario 3D World och Pikmin 3.

 

Capcom Beat ’Em Up Bundle

Det här tyckte jag var en rolig nyhet! Dåtidens brawlers är lätta att prissätta fel då de lätt kan uppfattas som korta och därmed inte värd ens pengar. Därför är det klyftigt av Capcom att skapa ett behändigt paket för alla beat ’em up-fans därute.

Det digitala slagsmålspaketet innehåller Final Fight (1989), Captain Commando (1991), The King of Dragons (1991), Knights of the Round (1991) och Warriors of Fate (1992). Och för första gången någonsin släpps även Armored Warriors (1994) and Battle Circuit (1997) på konsol. Det kommer bli knogmackor så det räcker och blir över.

 

Yoshi’s Crafted World

Även om Yohis’s Woolly World var mysigt och det bästa Yoshi-spelet sen klassiska Yoshi’s Island skall man inte ta för givet att dessa spel alltid blir bra, det har alltför många besvikelser lärt mig. Men i denna trailer för Yoshis nu nya äntligen döpta Switch-äventyr börjar jag bli övertygad om att det här kan bli en angenäm bekantskap nästa vår. Här finns mycket finurliga ideér och är det något jag vill se från Yoshi-spel är det kreativitet, så från den här punkten skall jag vara mer optimistisk inför Yoshis nästa utflykt.

 

Isabelle i Super Smash Bros. Ultimate och ett nytt Animal Crossing utlovat

Nintendo börjar verkligen älska att jävlas med oss och våra förväntningar. I natt lät dem oss tro att ett nytt Animal Crossing var på väg för att sen avslöja att det rörde sig om att Isabelle blir en fighter i nästa Smash-spel. Nu är jag ju lite ointresserad av Smash-spelen i överlag men att höra att min älskade waifu Isabelle skall medverka var en rolig nyhet. I’m happy for her <3

Nyheten togs dock emot med både glädje och besvikelse av fans. Men ovissheten låg bara i luften en minut innan Nintendo tillsammans med Tom Nook var beredda att meddela att ett sprillans nytt Animal Crossing är under produktion och planeras att släppas redan nästa år! Vi fick nöja oss med en logo (inte ens ett specifikt namn!) men bara vetskapen att vi äntligen får en uppföljare till det makalöst bra New Leaf gör att jag känner ett förväntansfullt pirr i magen.

Det  var allt som var värt att ta en notis om. Eller, det är såklart värt att berätta att Square Enix snart kommer överskölja Nintendo Switch med en lavin av Final Fantasy-spel, både kärnspel och spin-offs. Final Fantasy 8 lyser med sin frånvaro men förklaringen är nog så enkel att det inte finns en portningar av spelet på andra plattformar ännu.

Som sagt, det här var en kul och spännande Nintendo Direct som gav mig hopp inför nästa år. Ur ett strikt personligt perspektiv har 2018 varit en stor Switch-besvikelse för mig på Nintendo-spelfronten. 2017 var makalöst men spelutbudet har och fortsätter inte att locka och passa min spelarsmak detta år. Men tack vare dagens Luigi’s Mansion 3- och Animal Crossing-avslöjande samt videoinnehåll från Yoshi’s Crafted World känner jag mig oerhört optimistisk inför 2019.

Vad gillade du själv mest med nattens Nintendo Direct?