Vad vore E3 utan en massa önsketänkande eller en önskelista? Om det är en period på året som man får drömma stort är det under E3! Lika mycket som vi drömmer finns också risken att bli besviken, men det är en del av det roliga. E3 har alltid varit en blandad påse av glädje, överraskningar och besvikelser. Vi hade inte velat ha det på något annat vis.

Vi samlade redaktionen och frågade vad de helst ville se under årets E3. Det blev en blandning av både realistiska och smått vansinniga önskemål.

Önskelista

Alexander

Eftersom Electronic Arts är närmast att släppa på sina hemligheter tänkte jag dra till med att jag hade velat att se ett nytt Mercenaries. Det är något speciellt med att ha löjliga mängder sprängkraft i sin arsenal. Även om Pandemic är ute ur bilden kan nog EA ge varumärket till någon annan. En mer realistisk önskan är att de har ett nytt Burnout i bakfickan och att remastern var ett test för att se om serien fortfarande hade ben.

Jag vet att Ubisoft är upptagna med Assassin’s Creed när det kommer till spel med parkour-tema, men hade det varit för mycket begärt att Prince of Persia gör storstilad comeback? Jag hade inte heller tackat nej till ett nytt Driver då Driver: San Francisco var på gränsen till något väldigt, väldigt speciellt.

MER OM E3: Schema för årets E3-presskonferenser och vår E3-hubb

Var är Wild? Ni vet spelet som Wild Sheep Studio som grundades av Ubisoft-legendaren Michel Ancel. Det Playstation-exklusiva sandlådespelet med överlevnadselement såg spännande ut men vi har inte sett det på länge. Visuell bekräftelse på att spelet gör framsteg vore uppskattat. Kanske Ancel är för upptagen med Beyond Good & Evil 2?

Jag har varit lite besviken på Nintendos Switch-utbud under 2018. Efter ett makalöst 2017 har de haft ett mer försiktigt andra år. Det finns spel men de känns dels inte som de varit på den nivå när Nintendos är som bäst och de har framförallt inte passat mig. Eftersom jag både fick Zelda och Mario förra året har utforskar-spelen förbrukats så nu hoppas jag mest på att Nintendo rentav har ett nytt spännande IP redo med en nytt kul universum att utforska med en design som är sådär typiskt Nintendo.

Det är högst på listan men om jag inte kan få det vore allt från Pikmin 4 och Animal Crossing till ett nytt Wave Race eller F-Zero välkommet. Skall jag däremot vara riktigt galen med mitt vill jag se ett 3D-Ice Climbers där man bestiger bergstoppar i tandem.

ÖnskelistaNiklas

Jag har stora förhoppningar på Ubisoft i år. De är ett av få företag som verkligen försökt lyssna på sina fans, vrida och vända på sina spel för att hela tiden spetsa till dem ytterligare. Skala bort det dåliga, mer av det bra. Och det vore oerhört kul om The Division 2, med vackra Snowdrop-grafikmotorn som grund, kan leverera på allt det som föregångaren inte kunde.

The Witcher 3: Wild Hunt är ett av världens bästa spel, CD Projekt Red är grymma historieberättare och science-fiction är den bästa fictionen. Därför har jag tokigt höga förväntningar på Cyberpunk 2077. Jag är redo!

Dying Light var ett briljant spel som gick många förbi, ungefär som Polens spelindustri i största allmänhet. Jag har stora förhoppningar på Techlands kommande titel, oavsett om det är en uppföljare till Dying Light eller ett nytt IP. Detta kan bli E3:s stora snackis.

Jag flikar in en sista titel från Östeuropa. Nästan likadant som Dying Light var det många som lät Metro-spelen slinka förbi, och jag tror att även här kan många bli förvånade av vad Metro Exodus kan leverera. Jag hoppas på en matig spelsekvens och kanske något spelbart för journalister.

Jonas

Det är snart tre år sedan den tredje delen av System Shock-serien utannonserades. Att fixa en uppföljare så här långt efter det andra spelet släpptes har väckt skepsis i mig, men tack vare att folk från både Irrational Games och Looking Glass Studios är involverad är det lättare att hålla sig positiv. Om det visar sig att herr Warren Spector skulle ha för avsikt att visa upp spelet under E3 hade min E3-lycka varit total.

En annan önskan som inte känns lika trolig är att få se avtäckningen av Doom 2. id Software arbetar för närvarande hårt tillsammans med Avalanche på Rage 2 som redan visats i en fet trailer och definitivt kommer få utrymme under E3. Men jag håller ändå hoppet uppe för att de överraskar oss med en utannonsering av en uppföljare åtminstone jag desperat behöver.

Till sist måste jag hålla med mina kollegor om att jag verkligen vill se något nytt och bastant från Cyberpunk 2077. Bara en ny, mer detaljerad trailer vore lysande, men

det jag verkligen hoppas på är att äntligen få se gameplay så vi åtminstone kan få mer av en uppfattning om vad vi kan förvänta oss. Det här spelet kommer ta tid innan det är klart och jag behöver en rejäl hajp-boost!

 

David

Förhoppningar från min sida är rejält med info och videos med gameplay från Beyond Good and Evil 2 från Ubisoft som känns så lovande. Får vi dessutom lite mer om kommande spel till Switchen från dem så är jag nöjd. Sony får gärna bjuda på en teaser för nästa Cage-spel och mesta av allt massor om Dreams från Media Molecule. Som en spirituell uppföljare till Little Big Planet med ännu mer fokus på kreativt spelbyggande är det en dröm för mig och många andra. The Last of Us 2 får gärna bjuda på en spelbar demo under E3-veckan!

Microsoft har enormt mycket att bevisa, speciellt då alla deras exklusiva titlar har failat hitintills i år. Om de verkligen vill visa att de inte givit upp lär de behöva köra en riktigt tung show med grymma exklusiva spel. Ett Halo med ett Battle Royal-läge kan nog bli bra, men vi borde även få se någon ny påkostade IP samt något med Forza involverat. Drömmen hade varit ett Burnout kombinerat med Forza.

Nintendo hoppas jag släpper en spelbar demo av Super Smash Bros, visar mer Labo-kits och gärna ett nytt Pikmin-spel. Jag dagdrömmer även om Mario Maker och Luigi’s Mansion för Switch. Mer om onlinedelen sett ur ett längre perspektiv vore också trevligt. Yoshi-spelet som visades förra året får gärna namnges och visas i sin fulla prakt.
Att Fortnite kommer släppas under E3 till Switch är nu givet, frågan är om vi får ett Fallout med? Inte helt omöjligt!

Slutligen MÅSTE vi få se gameplay och få mer info om Cyberpunk 2077!!

Adrian

Det är ingen hemlighet för er läsare att jag älskar The Witcher 3 hårt och innerligt. Därför kommer det förmodligen inte som en chock att de önskemålen jag har inför E3 kommer från just CD Projekt Red.

Jag har egentligen bara två stora önskemål och en av dem är mer sannolikt än den andra, som inte alls är sannolik. Det har varit tämligen tyst om Cyberpunk 2077 utöver ett par detaljer och rykten om spelet som uppkommit under någon intervju eller dylikt. Sedan har vi ju den där tweeten från Cyberpunks officiella twitterkonto – den första tweeten på flera år – ”*beep*” som lämnade fansen undrande. Efter det blev det väldigt tyst igen (tyvärr), men det är nu mer eller mindre bekräftat att något av Cyberpunk 2077 skall visas på E3 och jag hoppas av hela mitt hjärta att det är en liten gameplay-snutt.

Nu kommer vi till mitt smått orealistiska önskemål; någon form av prequel i The Witcher-serien. Mer än att CD Projekt Red gått ut med att de inte helt kan släppa den superhyllade spelserien helt har vi inte hört om ett nytt spel i serien. Det är något jag (och många andra) tolkar som att det kommer ett till spel så småningom. Att vi får se det detta året av E3 är föga osannolikt – men jag hoppas, hoppas och hoppas på en mäktig och kryptisk teaser som lämnar alla fans med hakorna i golvet.

Martin

Min drömspel i all ära: det bästa som skulle kunna hända på E3 är något helt annat. Att någon av Nintendos alla herrar stiger fram och berättar att deras onlinetjänst, som vi nu till och med ska börja betala pengar för, bara var ett practical joke. Varpå man sedan visar upp deras riktiga onlinetjänst. Med självklara saker som riktiga användarnamn, att man kan skicka meddelanden till varandra och där inte hälften av matcherna i Splatoon 2 innehåller disconnects. Det är förmodligen en omöjlig dröm.

Andreas

Jag tar upp en hel del spådomar under min Inför E3”-resa, därför blir det lite roligt att här fokusera helhjärtat på vad jag önskar, hur galet det än verkar.

Vi börjar med att Fable återuppstår. 12-åriga Andreas skulle troligen skutta av glädje medan den 24-åriga motsvarigheten troligen skulle fälla en tår av samma anledning. Det får gärna handla om någon slags prequel som utforskar hjältarnas storhetstid.

Mitt nästa önskemål är kanske det mest sannolika tack vare diverse läckor till höger och vänster, nämligen en Switch-port av Fallout 3. Spelet fyller 10 i år och någon ny variant av det post-apokalyptiska äventyren känns därför inte omöjlig. Ett upphottad portabel version av ett av mina absoluta favoritspel? Ja tack.

Om Fallout 3 är den mest sannolika önskningen hamnar nog min nästa tanke på motsatt sida. Jag tycker det är en skam att Harry Potter, en av de mest intressanta fiktiva världar som någonsin skapats, ännu inte fått ett ordentligt spel. Visst har det gjorts flera försök som anpassar sig efter böckernas handling, men vad jag eftersöker är något eget, nytt och fräscht i Harry Potters värld anpassat för spel. Kanske en auror-simulator á la L.A. Noire eller något helt annat. Vilka utvecklar det? Rocksteady Studios.

Pauline

Det jag önskar att få se på E3 är sådant som inte är särskilt förvånande, om man känner mig. Från Square Enix hoppas jag på att få se något om Avengers-projektet som det visades lite av förra året, samt mer av Shadow of the Tomb Raider. Förhoppningsvis kommer de berätta något, vad som helst, om nya Life Is Strange.

När det gäller Ubisoft så önskar jag innerligt att ett tredje Watch Dogs-spel kommer att bli av. Det gick två år mellan de två första spelen i franchisen, och det har gått två år nu igen… Hoppas kan man ju få göra, tycker jag.

Från Nintendo är jag egentligen mest bara sugen på att se mer av Bayonetta 3, men från Sony har jag lite fler spel att se fram emot – den totala förvirringen som är Death Stranding är faktiskt det jag hoppas på mest, men såklart vill jag se mer av The Last Of Us samt Spider-Man.

Vad ser du fram emot under E3 2018? Berätta!