2 minuter lästid

Spelindustrin är ofta en trasslig djungel där mängder med häftiga spel lanseras varje dag. Då kan det också vara svårt att veta vilka interaktiva äventyr du bör lägga dina värdefulla kronor och än mer värdefulla speltimmar på. Det är därför ni har mig. I ”Spelen att hålla koll på” tar jag en noggrann titt på spelveckan som kommer och plockar fram ett gäng titlar som jag tycker ni borde hålla lite extra koll på. Det kommer bli massiva AAA-släpp såväl som spel ni kanske inte ens visste existerade. Förhoppningsvis kommer ni klicka er vidare härifrån med aningen bättre koll på veckans spel än vad ni hade tidigare.

Här är spelen att hålla koll på under vecka 17.

Returnal

Before I Forget

Lanseringsdatum: 29 april
Format: 
Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 80 kronor

Nej, det är ingen interaktiv tolkning av Slipknots panglåt från 2004. Before I Forget är istället en atmosfärisk och rörande berättelse om demens och sjukdomens känslomässiga påverkan. Spelaren styr 70-åriga Sunita då hon utforskar sitt plötsligt främmande hem. Genom att interagera med olika objekt fylls spelvärlden med färg och Sunitas bortglömda liv gör sig påmint. Spelet släpptes till PC i fjol, men kommer i veckan även ut till Xbox One, Xbox Series X/S och Nintendo Switch. Recensionen läser du här på sidan inom kort.

New Pokémon Snap

Lanseringsdatum: 30 april
Format: 
Nintendo Switch
Ungefärligt pris: 550-600 kronor

Om du inte tar flashiga bilder av alla Pokémons du stöter på, har du då ens sett dem på riktigt? Tack och lov är det ingen frågeställning vi behöver bekymra oss över när nu New Pokémon Snap står för dörren. Utforska den okända Lental-regionen och fotografera Pokémons i deras naturliga habitat. Dina fotografier är inte heller bara till för att sättas upp på väggen, de kan även komma att användas för att utreda det mystiska Illumina-fenomenet.

Returnal

Lanseringsdatum: 30 april
Format: 
Playstation 5
Ungefärligt pris: 700-850 kronor

Att utforska en främmande planet kan vara en rejäl utmaning. Att utforska en främmande planet som dessutom sätter dig i en tidsloop och byter skepnad varje gång du mister livet är snäppet värre. I Returnal från finska Housemarque möts arkadig bullet hell och modern tredjepersonaction i en Lovecraft-inspirerad spelvärld. Spelet är designat för att spelaren ska misslyckas och tvingas utforska den omformade spelvärlden gång på gång, och det är också på det viset Returnal förmedlar sin minst sagt mystiska handling. En recension kommer här på Player 1 inom en snar framtid.

Det här var vad jag hade att bjuda på denna vecka. Jag hoppas du hittat något som kan hålla dig sysselsatt under dagarna som kommer. Om inget annat kanske din backlog blivit några spel rikare, och ännu fler lär det bli nästa vecka.