Spelspecifikt är Player 1:s podcast om detaljerna i spel. En podd som zoomar in på alla de beståndsdelar som gör våra spel till vad de är. Spelspecifikt handlar om att se det stora i det lilla.

En podd om specifika spelmekaniker, system, koncept, speldesigner och mycket mer. Denna serie av program leds av Alexander Cederholm, chefredaktör på Player 1, där han diskuterar ämnen tillsammans med sina redaktionskollegor och andra vänner som vill gästa honom genom året.

FÖRRA VECKANS AVSNITT: Spelspecifikt: En föränderlig värld i Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Vi kommer tala om en rad olika ämnen så som spelmekaniker, system, koncept, speldesigner och mycket mer. Spelspecifikt försöker hantera smala ämnen och väldigt specifika element, och jag försöker vara en lättsmält podd på runt en timme.

Vissa veckor, som den här, låter vi ett aktuellt spel inspirera grunden för en diskussion medan vi under andra veckor låter ämnet vara helt i fokus. Vi får helt enkelt se från vecka till vecka. Jag hoppas ni kommer tycka om upplägget.

Veckans ämne – nedförsbackar i spel

Om det är något som får adrenalinet att pumpa extra hårt i spelare så är det när allt går utför, bokstavligt talat. Oavsett om vi är till fots eller sitter i ett fordon bjuder nedförsbackar på ett skönt sug i magen. David har sen några veckor tillbaka recenserat Lonely Mountain: Downhill, och det i sin tur gjorde Alexander nyfiken att prova mountainbike-spelet. Så de två diskuterar såklart spelet ifråga med temat i fokus men konverserar sen om gamla nedförsbackar, de första de kan minnas och även extra minnesvärda branter. Mot slutet försöker de även komma fram till vad som krävs för att en nedförsbacke skall upplevas rätt.

Har du själv några exempel, gamla som nya? När gav en nedförbacke dig en riktig minnesvärd upplevelse?

Musik: Låten ”Spelspecifikt” är gjord av Dominic Ninmark. Ninmark har gjort musik till spel som Strikey Sisters, Rival Megagun och Blazing Chrome. Ni kan höra mer av hans musik här.

Ni hittar vår podcast-feed ”Player 1 presenterar” på: RadioPublic, Breaker, PocketCasts, Overcast, Podbean, Stitcher, Google Podcast, Apple Podcast och Anchor.

Vår podcast ”Player 1 presenterar” finns nu nästan överallt men vi det även som ett mål att få den publicerad på Spotify. Via Anchor kan vi även hålla mer direkt kontakt med er genom att se likes och ni kan till och med skicka in ljudmeddelanden till oss.