Spelspecifikt är Player 1:s podcast om detaljerna i spel. En podd som zoomar in på alla de beståndsdelar som gör våra spel till vad de är. Spelspecifikt handlar om att se det stora i det lilla.

En podd om specifika spelmekaniker, system, koncept, speldesigner och mycket mer. Denna serie av program leds av Alexander Cederholm, chefredaktör på Player 1, där han diskuterar ämnen tillsammans med sina redaktionskollegor och andra vänner som vill gästa honom genom året.

FÖRRA VECKANS AVSNITT: Spelspecifikt: En föränderlig värld i Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Vi kommer tala om en rad olika ämnen så som spelmekaniker, system, koncept, speldesigner och mycket mer. Spelspecifikt försöker hantera smala ämnen och väldigt specifika element, och jag försöker vara en lättsmält podd på runt en timme.

Vissa veckor, som den här, låter vi ett aktuellt spel inspirera grunden för en diskussion medan vi under andra veckor låter ämnet vara helt i fokus. Vi får helt enkelt se från vecka till vecka. Jag hoppas ni kommer tycka om upplägget.

Veckans ämne – svenskhet i spel

Mot förra veckans slut avslöjades det att Göteborg kommer bli en spelbar karta i stundande Overwatch 2. Det inspirerade oss att tala lite om Sverige och svenskhet i spel. I detta avsnitt får jag sällskap av David Nylander och tillsammans diskuterar vi om spel som har svenska teman, svensk sång, svenska skådespelare och som bara allmänt känns väldigt svenska. Och slutligen frågar vi oss också vad som får något att kännas svenskt.

Vad tycker du gör så att ett spel upplevs som väldigt svenskt eller att det utspelar sig i Sverige? Vad hade du tyckt var kul att se i något framtida spel och har du fler exempel på svenska inslag i spel än vi lyckades diskutera?

Musik: Låten ”Spelspecifikt” är gjord av Dominic Ninmark. Ninmark har gjort musik till spel som Strikey Sisters, Rival Megagun och Blazing Chrome. Ni kan höra mer av hans musik här.

Ni hittar vår podcast-feed ”Player 1 presenterar” på: RadioPublic, Breaker, PocketCasts, Overcast, Podbean, Stitcher, Google Podcast, Apple Podcast och Anchor.

Vår podcast ”Player 1 presenterar” finns nu nästan överallt men vi det även som ett mål att få den publicerad på Spotify. Via Anchor kan vi även hålla mer direkt kontakt med er genom att se likes och ni kan till och med skicka in ljudmeddelanden till oss.