I förra veckan berättade jag hur jag spelade sönder Twisted Metal i min ungdom, och jag var troligen inte ensam om det för det finns tecken på att fler associerar sina tonår med detta bilkrossarspel. Idag är det nämligen ganska vanligt att Hollywood-film som skall skildra en tonårings liv på 90-talet brukar klämma in en TV-skärm med ett TV-spel rullandes på den för att visa och fastställa tidsperioden.

LÄS MER OM SPELET: Twisted Metal och 20 sekunder

Det intressanta i denna kråksång är att jag gjort observationen att min gamla favorit Twisted Metal användas för exakt detta syfte. Vid det här laget har jag sett det både i Jumanji: Welcome to the Jungle, Super Dark Times och ytterligare en rulle till jag glömt namnet på (jag ser 250-300 filmer om året gott folk!). Det är kul att se att se unga regissörer lyfta fram denna gamla Playstation-pärla som en del av tonårslivet på 90-talet, eller så är det just det spelet som Sony ger dem rättigheten att visa. Jag väljer att tro på det förtsnämnda eller åtminstone på en kombination av genuin entusiasm för Playstation-klassikern och cynisk marknadsföring.