Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Men före vi presenterar veckans fråga tittar vi på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilket är ditt favoritspel som aldrig fick en uppföljare?

Det vore trevligt om rättigheterna till den fantastiska No One Lives Forever-serien kunde redas ut. För tillfället vet ingen vem som äger vad efter diverse uppköp och konkurser. Väldigt frustrerande för oss fans eftersom inte ens remakes av originalen kan göras.
/Sebastian Åkerberg, Twitter

Jag säger Enslaved: Odyssey to the West
/Orvar Säfström, Facebook

Ett av mina absoluta favoritspel är steampunk-JRPG-fighting-platforms-skräck-detektiv-äventyrsspelet Dark Savior till Sega Saturn. Att varje val får kännbara konsekvenser för resten av storyn i ett spel är ovanligt.

Men att det kan gå så långt som att du kan hitta och faktiskt döda individen som normalt är slutbossen inom den första kvarten – och att på så vis förändra riktningen för princip hela storyn – det är något jag sett varken förr eller senare.
/Mika Leth, Facebook

Enslaved: Odyssey to the West kommer först i åtanke men det finns säkert fler.
/Carl Hammrström, Facebook

Upplägg för veckans fråga:

Utöver den klassiska klagosången kring att det aldrig finns tillräckligt med tid att spela så är även pengar en vanlig faktor när det kommer till vilka spel vi väljer att spela. Även om pengafrågan var mer förekommande i våra yngre dagar medan tidsfrågan blivit mer prominent så är den fortfarande aktuell. Vi hade och vi har inte obegränsade likvida resurser så ibland måste vi väga två spel mot varandra och ta beslut om vilket som kommer hem till oss. Denna vecka vill vi att ni försöker minnas ett sådant ögonblick, och framförallt vilket spel som köptes och vilket som fick hoppas över. Det vore även kul att höra motiveringen till valet. Därmed lyder veckans fråga:

Vilket är det svåraste valet du någonsin behövt göra mellan två eller flera spel som kom ut samtidigt. Vilket köpte du?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!