Veckans spelmelodi tar oss in i ett TV-spelskök som drivs av matkunniga katter. Genom Monster Hunt-serien har ens kattföljeslagare inte bara assisterat oss på fältet utan även sett till att våra jägare aldrig går hungriga. I Monster Hunters värld är de bästa kockarna kattdjur och självklart har de en skön melodi som ackompanjerar varje festmåltid.

Stycket Cute Felyne eller Feline Kitchen Theme som det också heter spelas oftast inne i Palico-kök när det vankas mat. Den har kommit i lite olika utföranden men favoriten är detta skönt jazziga arrangemang som man kan hitta på det officiella soundtracket. Det är en superchill komposition som verkligen känns optimal att äta mat till om man satt på en sylta i en Disney-film.

FÖRRA VECKANS SPELMELODI: Cave Story – Mischievous Robot

Blås- och bleckinstrument utgör majoriteten av soundet. Det är en väldigt lugn och behaglig liten loop som dock börjar bli lite tröttsam efter två minuter. Då är det tur att det just vid den här tidpunkten börjar smyga in andra element i låten. En större skara musikanter adderar sina instrument och i slutändan låter det mer som en hel orkester smugit in i restaurangen och ersatt det ursprungliga jazzbandet. Det ger ett i övrigt trallvänligt stycke en fyllig slutkläm och smakrik final.

Innan jag låter er lyssna på musiken hade jag rekommenderat er att även kika på videoklippet precis nedanför som är från Monster Hunter Worlds Palico-kök. Här kan ni se hur delikat spelet skildrar mat. Svårt att inte bli hungrig.

Okej, musikdags! Varsågoda! Det är serverat!