Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


E3 2020 har officiellt ställts in
Det råder pandemi i världen vilket såklart även påverkar vår kära spelvärld. Det hastigt spridande coronaviruset (COVID-19) har gjort att flertalet länder ställer in samtliga evenemang med ett visst antal besökare, och ett av dessa blev under veckan E3 2020. ESA meddelar beslutet via sin hemsida och skriver vidare att mässans deltagare kommer återbetalas på bästa möjliga sätt. Vi här hemma verkar dock inte bli helt lottlösa i sommar då någon slags digital upplevelse som ska behandla planerade avslöjanden är under produktion. Vi vet inte exakt hur denna upplevelse kan komma att ta form, men nästa nyhet kan möjligen förse oss med ytterligare information.

LÄS MER: Decenniets bästa: Stardew Valley

Flera utgivare letar E3-substitut
Såväl Microsoft som Ubisoft förväntades ha en stor närvaro vid årets E3 där den förstnämnda dessutom hade en helt ny konsol att visa upp. Båda utgivarna har nu istället avslöjat att ett digitalt evenemang är på ingång, men att tidpunkten för detta ännu är oklart. Detta skriver Eurogamer. Mer noterbart är dock att en helt ny aktör hade tänkt ge sig in i kampen det här året, nämligen Warner Bros. Games. Utgivaren hade enligt Kotakus Jason Schreier tänkt visa upp det beryktade Batman-spelet, Rocksteady Studios kommande spel såväl som det tidigare läckta Harry Potter-spelet. Det är i nuläget oklart om utgivaren kommer följa mönstret och genomföra ett digitalt evenemang eller något helt annat.

Horizon Zero Dawn kommer till PC i sommar
Det har tisslats och tasslats, men nu är det till slut officiellt. Det (inte så länge till) Playstation-exklusiva Horizon Zero Dawn är påväg till PC och Steam. Detta avslöjade Hermen Hulst i en intervju med Playstation-bloggen. Medan Hulst bekräftade att spelet släpps till PC under sommaren har vi i nuläget inget exakt lanseringsdatum. Han meddelar vidare att utvecklarna Guerilla Games kommer förse oss med ytterligare information inom kort.

Punkband läcker ut nytt Tony Hawk-spel
Efter den tveksamma lanseringen av Tony Hawk’s Pro Skater 5 har det gått flertalet rykten om att ytterligare en uppföljare är på ingång. Nu ser det ut som att punkbandet The Death Set har råkat avslöja att de just licensierat fem låtar till det kommande spelet. Och om vi ska vara ärliga blir det inte mycket mer punk än så. Om vi dessutom ska tro på bandets NDA-brytande Facebook-inlägg är spelet schemalagt för 2020.

Klassiska Blade Runner får remaster
Cyberpunk är sannerligen det nya svarta, vilket gör att en kommande remaster av det klassiska peka-och-klicka-äventyret Blade Runner känns lika självklar som mjölk i kaffet. Det är Nightdive Studios och Alcon Entertainment som slagit följe och utvecklar en förnyad version av spelet från 1997 som ska släppas till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC. Upplagan kommer få namnet Blade Runner: Enhanced Edition och släpps senare under året. Detta skriver Hollywood Reporter.


MLB The Show 20 – 17 mars
Ett av spelvärldens högst rankade sportspel återvänder. Släpps till Playstation 4.

Animal Crossing: New Horizons – 20 mars
Du har en hel ö att utforska, dags att sätta fart. Släpps till Nintendo Switch.

LÄS MER: Speciella Stunder: När den blinde ledde den fege genom Luigi’s Mansion

Doom 64 – 20 mars
Den klassiska skjutaren släpps till nya plattformar. Släpps nu till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Doom Eternal  20 mars
Demonernas största mardröm står redo ännu en gång. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Google Stadia och PC.


Veckans kompromiss
Det är tuffa tider i världen och för många sportentusiaster har det mesta och lite till ställts in för att undvika stora folksamlingar. Då är det väl tur att vi kan vända oss till den folkskygga e-sporten. Det är nämligen exakt detta som skett som ett substitut för Australian GP. Istället för de fysiska tävlingarna kommer förarna möta varandra virtuellt i en serie olika racingspel. Mycket fantasifullt minsann.

Veckans ansiktslyft
Och på tal om fantasifullt har vi denna veckan lyckats gräva fram en något annorlunda version av klassiska Super Mario Bros.. Det är utvecklaren Sean Noonan som bestämde sig för att den ikoniska rörmokaren behövde en släng av Doom. Då kan det se ut ungefär såhär.

MER MARIO: När Mario och kompani inte spelar efter sina egna regler

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!