Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Playstation 5 kostar mer än väntat
Det har spekulerats friskt kring vad det kommer kosta att uppgradera till den kommande konsolgenerationen. När Playstation 4 lanserades under 2013 fick konsolen en prislapp 399 dollar (och en produktionskostnad på cirka 381 dollar per enhet), men när Sonys femte spellåda släpps till hösten verkar det ske till ett något saftigare pris. Det är Bloomberg som rapporterar att produktionskostnaden för Playstation 5 nu uppnått 450 dollar per enhet på grund av aningen sällsynta komponenter. Följer konsolen samma mönster som Playstation 4 kan vi alltså räkna med uppåt 470 dollar för nästa Playstation-generation.

LÄS MER: Decenniets bästa: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Half-Life: Alyx får lanseringsdatum
När VR-spelet Half-Life: Alyx avslöjades mitt under förseningssäsongen var vi många som trodde att det vaga lanseringsfönstret skulle innebära en kommande uppskjutning, men så verkar icke bli fallet. Det är nämligen Valve själva som bekräftat att spelet släpps till Steam den 23 mars. Så bara du sitter på en saftig speldator samt ett kompatibelt VR-headset är det bara göra en markering i kalendern och ansöka om ledighet från jobbet.

Anthem får officiellt en makeover
För en tid sedan kunde vi berätta om att Anthem ryktades undergå en rejäl omarbetning, och nu är processen officiellt avslöjad. Det är Biowares egen Casey Hudson som via ett blogginlägg på studions hemsida bekräftar att Anthem kommer byggas om från grunden. Enligt Hudson kommer utvecklarna göra ett försök att återuppfinna spelets grundläggande loop, uppdragsstruktur och belöningssystem. I nuläget har vi ingen tidsram för omarbetningen. Anthem kommer vara fullt spelbart under processen, men vänta dig inga nya expansioner eller säsongsinnehåll under den närmsta tiden.

Öppningssekvensen från Final Fantasy VII Remake är här
Vi har egentligen inte så mycket nyheter att hämta här, men jag vet att så många av er är orimligt sugna på att sätta tänderna i Final Fantasy VII Remake när det släpps senare under våren. Nedan hittar ni därför spelets fem minuter långa öppningsfilm som förhoppningsvis kan stilla ha-begäret en liten stund.

The Division återvänder till New York i kommande expansion
The Division 2 återvänder till platsen där allt började när den kommande expansionen Warlords of New York släpps den 3 mars. Expansionen sägs knyta ihop några lösa trådar från det första spelet. Förutom detta utlovas en ny maxnivå, nya uppdrag, nya vapen, nya föremål och en hel del mer. Detta skriver Eurogamer.

Vårvindarna kommer med E3-surr
Fåglarna börjar kvittra, snön har smällt och E3-surret börjar tillta. Det här året är det dock inga trevliga toner som når oss. Det var inte längesen Sony bekräftade att företaget uteblir från E3 i år igen, och nu meddelar Geoff Keighley (producent bakom det väletablerad E3 Coliseum) att även han kommer utebli från årets mässa. Men nu ska vi inte vara så tråkiga att vi bara fokuserar på namnen som uteblir. Är du nyfiken på vad du kan vänta dig från spelmässan i Los Angeles framåt sommaren kan du klicka dig in på den officiella hemsidan. Några namn som bekräftat sin närvaro är Nintendo, Ubisoft, Bethesda, Xbox och många fler. E3 2020 pågår mellan 9 och 11 juni.

Mer information från kommande Outriders
Det kommande spelet från Bulletstorm-studion People Can Fly ser ut som en blandning mellan The Division och Destiny, och om inte min målande beskrivning är tillräcklig har det nu dykt upp en hel del spelsekvenser från Outriders. Du hittar en ordentligt överblick här nedan. Spelet släpps till såväl nuvarande som kommande konsolgeneration samt PC framåt hösten.


Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle – 18 februari
Två vassa spel släpps i en förädlad form. Släpps till Playstation 4 och Xbox One.

The Suicide of Rachel Foster – 19 februari
Att sälja ett spökhotell är precis så svårt som det låter. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Death and Taxes – 20 februari
Agera lieman från en kontorsstol. Släpps till PC.

LÄS MER: Veckans spelmelodi: Bayonetta – Let’s Dance Boys!

Devil May Cry 3: Special Edition – 20 februari
Klassiskt spel i ny utgåva. Släpps nu till Nintendo Switch.

Lumote  20 februari
Ett färgstarkt plattformsäventyr med högsta ljusstyrka. Släpps till PC.

Draugen – 21 februari
Undersök ett mörkt mysterium i vackra norska landskap. Släpps nu till Playstation 4 och Xbox One.


Veckans kontrast
Det finns galet många våldsamma spel där ute, och våldsamma inslag i spel är ungefär lika sällsynt idag som glitter i Melodifestivalen. Men oftast brukar dock våldsamheterna ackompanjeras av passande musikaliska toner likt hårdrocken i 2016 års Doom. Minecraft: inte lika mycket.

https://twitter.com/GamepIay/status/1227651840092909568?s=20

Veckans YA-HOO
Mario har aldrig varit särskilt subtil under sina äventyr. Även om inte Bowser känns som det lättaste offret att smyga sig på kan ju knappast de ständiga lätena vid minsta lilla rörelse hjälpa. Och ska vi döma av bilderna nedan har Mario inga planer på att ändra sitt tillvägagångssätt.

LÄS MER: Speciella stunder: Super Mario World fick mig utkastad från Åhléns

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!