Jag vill lyfta ert humör denna kalla vinterkväll med mitt favoritstycke från det första spelet med den otroligt charmiga och självsäkra umbra-häxan Bayonetta som gett spelet sitt namn.

Vill du hitta motsatsen till atmosfärisk musik? Då är Bayonettas “Let’s Dance Boys!” låten för dig! En otroligt medryckande och upplyftande jazzsvängig låt. Det är en melodi som gör skäl för namnet för det är svårt att inte röra på sig när man hör denna trumpetfokuserade härlighet som är ackompanjerad av en intensiv elektronisk trummaskin. När crescendo och tonhöjningen sker vid 02:45 är det svårt för mig inte vara lyrisk och laddad med positiv energi.

FÖRRA VECKANS SPELMUSIK: Doom 2 – Running from Evil

En melodi som passar perfekt till Bayonettas fåniga over-the-top-gameplay och hennes lättsamma dansanta “kunde inte bry mig mindre”-attityd.

https://youtu.be/xh1KOmBOxTw

Ett annat stycke som är värt att belysa från serien är Bayonetta 2:s huvudtema “Tomorrow is Mine” går inte heller av för hackor men den låten har lite mer av en japansk popkänsla. Den är hursomhelst rekommendation från min sida om man vill höra en glad popdänga.

https://www.youtube.com/watch?v=mxvfieTkARI